biff, storfe, oksekjøtt
Langtidsgrillet tomahawk med chimichurri poteter
Tomahawk er det tøffeste kjøttstykket du kan legge på grillen, og det blir fantastisk saftig med low & slow -metoden, hvor du griller kjøttet lenge på lav varme. Servert med chimichurri poteter blir dette en ekstra smakfull affære!

2t / 1t 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Langtidsgrillet tomahawk:
1 stkCoop Grill Perfekt Low & Slow Tomahawk
1 ssolivenolje
1 klypehavsalt
1 klypenykvernet pepper
Chimichurri poteter:
1 poseCoop små gule poteter (ca. 850 gram)
1 ssolivenolje, til steking
1 klypesalt (til potetene)
1 dlolivenolje
3 feddhvitløk
1 stkrød chili
1 pottefrisk bladpersille
1 håndfullfrisk koriander
1 håndfullfrisk basilikum
1 stklime (kun saft)
1 klypesalt (smak til)
Fremgangsmetode
Langtidsgrillet tomahawk
La tomahawk-biffen ligge i romtemperatur ca. 1 time før grilling.
Pensle med olivenolje, og strø over salt og pepper. Gni krydderet godt inn i kjøttet, og sett et steketermometer i midten av kjøttet fra siden.
Forvarm grillen til ca. 250 grader.
Grill på direkte varme i ca. 15 sekunder på hver side. Ta kjøttet av grillen.
Skru av varmen på 2/3 av grillen, og vent til varmen er 100 grader.
Legg aluminiumsfolie på den siden av grillen hvor brennerne er skrudd av, og legg kjøttet på aluminiumsfolien.
Grill kjøttet i ca. 1,5 time, til det oppnår en kjernetemperatur på 60 grader. Da blir kjøttet medium stekt.
Ta kjøttet av varmen, og legg over på en trefjøl. La kjøttet hvile i ca. 10 minutter før du skjærer det opp.
Servér kjøttet helt, eller skjær i skiver. Ringle gjerne litt chimichurri over kjøttet ved servering.
Chimichurri poteter
Vask og tørk potetene. La de minste potetene være hele, og del de litt større potetene i to.
Legg potetene på et bakepapirkledd stekebrett, ringle over olivenolje og strø over salt. Vend godt sammen, og stek på 220 grader, i ca. 25 minutter.
Ta potetene ut når de er møre og gylne.
Fjern frøene fra chilien, og finhakk chili, hvitløksfedd, frisk bladpersille, koriander og basilikum.
Rør sammen med olivenolje og limesaft, og smak til med salt.
Vend de stekte potetene med chimichurrien mens de fremdeles er varme.
Tips!
Servér gjerne med grillet brokkolini!

Grill Perfekt fra Coop er kjent for sine høykvalitets grillprodukter som gir en autentisk grillopplevelse.
Med et bredt utvalg av produkter, er de designet for å gi deg perfekt grillet mat hver gang. Utforsk ulike smaker og oppdag produkter som hever grillmåltidet ditt til nye høyder.
Les mer om Grill Perfekt, og finn enda flere oppskrifter som er perfekte for grillen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆