Til hovedinnhold
biff, storfe, oksekjøtt

Langtidsgrillet tomahawk med chimichurri poteter

Tomahawk er det tøffeste kjøttstykket du kan legge på grillen, og det blir fantastisk saftig med low & slow -metoden, hvor du griller kjøttet lenge på lav varme. Servert med chimichurri poteter blir dette en ekstra smakfull affære!

Langtidsgrillet tomahawk med chimichurri poteter servert på mørkt fat med ekstra chimichurri over kjøttet, og grønne urter på siden. Grillet brokkolini, grillet sitron og skål med chimichurri poteter i bakgrunnen.

2t / 1t 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Langtidsgrillet tomahawk:

1stkCoop Grill Perfekt Low & Slow Tomahawk

1ssolivenolje

1klypehavsalt

1klypenykvernet pepper

Chimichurri poteter:

1poseCoop små gule poteter (ca. 850 gram)

1ssolivenolje, til steking

1klypesalt (til potetene)

1dlolivenolje

3feddhvitløk

1stkrød chili

1pottefrisk bladpersille

1håndfullfrisk koriander

1håndfullfrisk basilikum

1stklime (kun saft)

1klypesalt (smak til)

Fremgangsmetode

Langtidsgrillet tomahawk

La tomahawk-biffen ligge i romtemperatur ca. 1 time før grilling.
Pensle med olivenolje, og strø over salt og pepper. Gni krydderet godt inn i kjøttet, og sett et steketermometer i midten av kjøttet fra siden.
Forvarm grillen til ca. 250 grader.
Grill på direkte varme i ca. 15 sekunder på hver side. Ta kjøttet av grillen.
Skru av varmen på 2/3 av grillen, og vent til varmen er 100 grader.
Legg aluminiumsfolie på den siden av grillen hvor brennerne er skrudd av, og legg kjøttet på aluminiumsfolien.
Grill kjøttet i ca. 1,5 time, til det oppnår en kjernetemperatur på 60 grader. Da blir kjøttet medium stekt.
Ta kjøttet av varmen, og legg over på en trefjøl. La kjøttet hvile i ca. 10 minutter før du skjærer det opp.
Servér kjøttet helt, eller skjær i skiver. Ringle gjerne litt chimichurri over kjøttet ved servering.

Chimichurri poteter

Vask og tørk potetene. La de minste potetene være hele, og del de litt større potetene i to.
Legg potetene på et bakepapirkledd stekebrett, ringle over olivenolje og strø over salt. Vend godt sammen, og stek på 220 grader, i ca. 25 minutter.
Ta potetene ut når de er møre og gylne.
Fjern frøene fra chilien, og finhakk chili, hvitløksfedd, frisk bladpersille, koriander og basilikum.
Rør sammen med olivenolje og limesaft, og smak til med salt.
Vend de stekte potetene med chimichurrien mens de fremdeles er varme.

Tips!

Servér gjerne med grillet brokkolini!

 


Grill Perfekt fra Coop er kjent for sine høykvalitets grillprodukter som gir en autentisk grillopplevelse.

Med et bredt utvalg av produkter, er de designet for å gi deg perfekt grillet mat hver gang. Utforsk ulike smaker og oppdag produkter som hever grillmåltidet ditt til nye høyder.

Les mer om Grill Perfekt, og finn enda flere oppskrifter som er perfekte for grillen.


Les mer om Grill Perfekt her.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen