biff, storfe, oksekjøtt
Nachos med kjøttdeig og smeltet ost
Dette er digg! Sprø nachos med kjøttdeig, tacokrydder, masse smeltet ost og avokado er skikkelig helgemat, og ordentlig kosemat.

20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
400gkarbonadedeig eller kjøttdeig
1stkliten løk
1stkfedd hvitløk
1bokshakkede hermetiske tomater
2sstacokrydder
1posenachochips
300grevet ost
1ssolje (til steking)
1klypesalt
Til servering:
150gtomater (eller 1 glass salsa)
1stkavokado
2stilkervårløk
1dllettrømme
1stklime (i båter)
1glassjalapenos (kan sløyfes)
1buntbunt koriander (kan sløyfes)
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 225 ˚C.
Stek kjøttdeig eller karbonadedeig og til den er gjennomstekt. Ha på hermetiske tomater og tacopulver og la det surre i 5 minutter til. Smak til med salt.
Hakk løk og hvitløk fint og stek det i litt olje på middels varme i en stekepanne til løken er blank, men ikke brun.
Bland kjøttblandingen og løken godt i pannen.
Fordel nachochips i bunnen på en ildfast form.
Topp med kjøttsausen og dryss over revet ost. Gratiner det i ovnen til osten er smeltet, ca. 5 minutter.
Mens formen står i ovnen, skjærer du tomater og avokado i terninger og vårløk i skiver.
Ta formen ut av ovnen når osten er smeltet. Topp med tomater eller salsa, avokado og vårløk.
Ha rømme, limebåter, jalapeños og koriander i skåler ved siden av.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆