Til hovedinnhold
biff, storfe, oksekjøtt

Shabu Shabu – Japansk fondue

Asiatisk mat er i vinden som aldri før, og japansk mat er intet unntak! Shabu shabu er en sosial middagsrett hvor tynne skiver av kjøtt og grønnsaker lynkokes i en smakfull kraft i en stor kjele midt på bordet. Deretter serveres kjøtt og grønnsaker med ris, nudler og gode sauser. Prøv det til neste middagsselskap!

Shabu shabu – Japansk fondue, servert i hvit kjele midt på bordet med en rekke tilbehør og tallerkner rundt, samt 3 mennesker som spiser.

10min / 35min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Kraft:

1 og en halvlvann

10gtørket steinsopp

6stkshiitakesopp

2sssoyasaus

1ss riseddik

en halvtssalt

Kjøtt og grønnsaker:

400gentrecôte (eller ytrefilet)

1pkshiitake (eller aromasopp)

2pkgulrøtter

1stkpastinakk

en halvstkpurre

en fjerdedelstkhodekål

1stkpak choy

1pktofu

1pkrisnudler

Dipp og tilbehør:

2dlponzusaus

2dlsoyasaus

2stkvårløk

2tssesamfrø

4dlkokt ris

Fremgangsmetode

Kraft

Skjær shiitakesopp i fire.
Kok opp vann med tørket og fersk sopp.
Tilsett soyasaus, eddik og salt.
La det trekke i 10 min. Smak til med soyasaus. Sett gryten på bordet og hold den varm.

Servering

Skjær kjøtt, sopp, gulrøtter og pastinakk i skiver, purre i ringer, hodekål i strimler, pak choy i blader og tofu i terninger.
Legg kjøtt, sopp, grønnsaker og tofu pent på et fat.
Kok nudlene og skyll dem i kaldt vann.
Fordel sausene i små boller, én per person. Dryss over vårløk og sesamfrø.
Dypp kjøtt og grønnsaker i kraften i noen sekunder til de er ferdigkokte og ha ris, nudler og sauser ved siden av.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen