biff, storfe, oksekjøtt
Shabu Shabu – Japansk fondue
Asiatisk mat er i vinden som aldri før, og japansk mat er intet unntak! Shabu shabu er en sosial middagsrett hvor tynne skiver av kjøtt og grønnsaker lynkokes i en smakfull kraft i en stor kjele midt på bordet. Deretter serveres kjøtt og grønnsaker med ris, nudler og gode sauser. Prøv det til neste middagsselskap!

10min / 35min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Kraft:
1 og en halv lvann
10 gtørket steinsopp
6 stkshiitakesopp
2 sssoyasaus
1 ss riseddik
en halv tssalt
Kjøtt og grønnsaker:
400 gentrecôte (eller ytrefilet)
1 pkshiitake (eller aromasopp)
2 pkgulrøtter
1 stkpastinakk
en halv stkpurre
en fjerdedel stkhodekål
1 stkpak choy
1 pktofu
1 pkrisnudler
Dipp og tilbehør:
2 dlponzusaus
2 dlsoyasaus
2 stkvårløk
2 tssesamfrø
4 dlkokt ris
Fremgangsmetode
Kraft
Skjær shiitakesopp i fire.
Kok opp vann med tørket og fersk sopp.
Tilsett soyasaus, eddik og salt.
La det trekke i 10 min. Smak til med soyasaus. Sett gryten på bordet og hold den varm.
Servering
Skjær kjøtt, sopp, gulrøtter og pastinakk i skiver, purre i ringer, hodekål i strimler, pak choy i blader og tofu i terninger.
Legg kjøtt, sopp, grønnsaker og tofu pent på et fat.
Kok nudlene og skyll dem i kaldt vann.
Fordel sausene i små boller, én per person. Dryss over vårløk og sesamfrø.
Dypp kjøtt og grønnsaker i kraften i noen sekunder til de er ferdigkokte og ha ris, nudler og sauser ved siden av.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆