Til hovedinnhold
biff, storfe, oksekjøtt

Smashburger med tomatkompott og avokadokrem

Smashburger er blitt en hit! Klem burgeren litt flat og stek den på høy varme så den får fin stekeskorpe. Fordi burgerne er tynne, kan du gjerne legge to og to sammen med ost imellom. Topp med hjemmelaget tomatkompott og avokadomos.

Smashburger med tomatkompott og avokado på bord, servert med sennepsmajones og fries.

15t / 45min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Smashburger:

800gkjøttdeig

3tssalt

olje (til steking)

Tomatkompott:

1stkløk (hakket)

1ssolivenolje

200ghakkede hermetiske tomater

2ssrødvinseddik

2sshonning

1klypesalt

Sennepsmajones:

2sssterk sennep

2ssmajones

Avokadomos:

1stkavokado

2sscrème fraîche

1stklime (saften av)

Til servering:

4stkburgerbrød

2sssmør

1stkrødløk (i skiver)

8skivercheddar

Fremgangsmetode

Burgere

Bland kjøttdeigen med salt og form den til 8 små boller.
Varm opp en eller to store stekepanner med litt olje. Legg i kjøttbollene og press dem helt flate med en stekespade. De skal være tynne, maks 1 cm. La dem bli godt brune før de flippes rundt. Legg på ost og la dem steke ferdig.

Tomatkompott

Fres løken myk i olivenolje. Tilsett tomater, eddik og honning og kok til det tykner. Smak til med salt.

Sennepsmajones

Bland sennep og majones.

Avokadomos

Mos avokadokjøttet med crème fraîche og limesaft.

Servering

Stek burgerbrødene med snittflaten ned i litt smør til de er gylne.
Legg to burgere på hvert brød, og topp med alt av tilbehør.

Tips!

Servér gjerne med hjemmelagede søtpotetfries!
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen