biff, storfe, oksekjøtt
Smashburger med tomatkompott og avokadokrem
Smashburger er blitt en hit! Klem burgeren litt flat og stek den på høy varme så den får fin stekeskorpe. Fordi burgerne er tynne, kan du gjerne legge to og to sammen med ost imellom. Topp med hjemmelaget tomatkompott og avokadomos.

15t / 45min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Smashburger:
800 gkjøttdeig
3 tssalt
olje (til steking)
Tomatkompott:
1 stkløk (hakket)
1 ssolivenolje
200 ghakkede hermetiske tomater
2 ssrødvinseddik
2 sshonning
1 klypesalt
Sennepsmajones:
2 sssterk sennep
2 ssmajones
Avokadomos:
1 stkavokado
2 sscrème fraîche
1 stklime (saften av)
Til servering:
4 stkburgerbrød
2 sssmør
1 stkrødløk (i skiver)
8 skivercheddar
Fremgangsmetode
Burgere
Bland kjøttdeigen med salt og form den til 8 små boller.
Varm opp en eller to store stekepanner med litt olje. Legg i kjøttbollene og press dem helt flate med en stekespade. De skal være tynne, maks 1 cm. La dem bli godt brune før de flippes rundt. Legg på ost og la dem steke ferdig.
Tomatkompott
Fres løken myk i olivenolje. Tilsett tomater, eddik og honning og kok til det tykner. Smak til med salt.
Sennepsmajones
Bland sennep og majones.
Avokadomos
Mos avokadokjøttet med crème fraîche og limesaft.
Servering
Stek burgerbrødene med snittflaten ned i litt smør til de er gylne.
Legg to burgere på hvert brød, og topp med alt av tilbehør.
Tips!
Servér gjerne med hjemmelagede søtpotetfries!
▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆