biff, storfe, oksekjøtt
Sommertaco med grillet flank steak
Hva skjer når cali-mex-restauranten Héctor får frie tøyler til å lage en rett med Extra sin Grill Perfekt flank steak? Jo, du får en leken tacorett full av deilige smaker.

20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Flank steak:
600 gCoop Grillperfekt Flank Steak
Guacamole:
3 stkCoop Avocado
20 gkoriander (ca.)
2 stkrøde chili
en halv stkCoop rødløk
1 stklime
1 klypesalt
Mango pico de gallo:
1 stkCoop Mango (moden)
2 stktomater
1 stkCoop rødløk
30 gkoriander (ca.)
2 stkrøde chili
1 stklime
1 klypesalt
Salsa roja:
2 stkjalapeno
2 stkgrønne chili
4 stktørket chipotle (kan sløyfes eller erstattes med annen chili)
6 stkhvitløksfedd
2 stktomater (tomater og innmaten fra picoen )
1 stkgul løk
20 gkoriander (ca.)
1 sstomatpuré
2 dlvann (ca.)
1 klypelime
1 dæsjlime, saften
Fremgangsmetode
Guacamole
Del avokadoene, fjern steinen og skrap ut kjøttet. Mos med morter eller gaffel.
Bland inn finhakket koriander, chili og rødløk.
Smak til med limejuice og en klype salt.
Mango pico de gallo
Finhakk rødløk, koriander og chili.
Fjern innmaten fra tomatene (ta vare på den til salsaen) og kutt dem i små terninger.
Skjær mango i litt større biter.
Bland alt sammen og smak til med limejuice og salt.
Salsa roja
Kutt tomatene og løken i fire og grill eller bak sammen med hele hvitløksfedd, jalapeño og grønn chili på grillen eller i ovn på 200°C i 8–10 minutter til alt er godt ristet.
Ha alt i en kjele med vann og tomatpuré. Kok i 5 min.
Kjør deretter med stavmikser eller i blender til en chunky konsistens. Smak til med lime, salt og koriander.
Grilltips flank steak
Grill kjøttet på høy varme, 2–3 min per side.
La kjøttet hvile i 10–15 min før du skjærer i det. Gjerne på rist.
Skjær i tynne skiver mot fibrene.
Montering
Varm tacolefsen slik du pleier og fyll på med kjøtt, guacamole, mango pico de gallo og salsa roja etter ønske.
Extra besøker
- ▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆