biff, storfe, oksekjøtt
Sosekjøtt til søndagshyggen
Sosekjøtt er middagen som nesten lager seg selv mens du koser deg med andre søndagssysler.
2t 30min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 kggrytekjøtt (fks. bog eller høyrygg)
1 stkgul løk
2 sssmør
4 sshvetemel
8 dlbuljong eller kraft
2 stklaurbærblader
5 skiveBrunost
1 tssalt
en halv tspepper
Fremgangsmetode
Skjær kjøttet i terninger på ca 3 x 3 cm, og løken i skiver. Smelt smør i en tykkbunnet gryte, og brun kjøttet godt.
Ta kjøttet ut av gryten, og brun løkskivene lett, før du også tar disse ut.
Ha hvetemelet i gryten og la dette brune seg godt før du sper med kraften, mens du rører kraftig til du har en brun saus. Når sausen har kokt et par minutter, skrur du ned varmen.
Legg kjøtt og løk tilbake i gryten og tilsett et par laurbærblader. Blandingen skal holde seg rundt kokepunktet.
La sosekjøttet stå på komfyren, og beregn at det skal koke i omtrent to timer. Det kan godt stå lenger. Følg med litt underveis. Ser det litt tørt ut, har du i mer vann.
En halvtime før kjøttet er ferdig, koker du poteter, gulrøtter og kål i skiver.
Når kjøttet er mørt, smaker du til sausen med litt brunost, salt og pepper.
Server med kokt kål, poteter, gulrøtter og tyttebærsyltetøy.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆