Til hovedinnhold
biff, storfe, oksekjøtt

Sosekjøtt til søndagshyggen

Sosekjøtt er middagen som nesten lager seg selv mens du koser deg med andre søndagssysler.

En pen hvit middagstallerken med sosekjøtt, servert med kokt potet, gulrot, kål og tyttebærsyltetøy.

2t 30min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

1kggrytekjøtt (fks. bog eller høyrygg)

1stkgul løk

2sssmør

4sshvetemel

8dlbuljong eller kraft

2stklaurbærblader

5skiveBrunost

1tssalt

en halvtspepper

Fremgangsmetode

Skjær kjøttet i terninger på ca 3 x 3 cm, og løken i skiver. Smelt smør i en tykkbunnet gryte, og brun kjøttet godt.
Ta kjøttet ut av gryten, og brun løkskivene lett, før du også tar disse ut.
Ha hvetemelet i gryten og la dette brune seg godt før du sper med kraften, mens du rører kraftig til du har en brun saus. Når sausen har kokt et par minutter, skrur du ned varmen.
Legg kjøtt og løk tilbake i gryten og tilsett et par laurbærblader. Blandingen skal holde seg rundt kokepunktet.
La sosekjøttet stå på komfyren, og beregn at det skal koke i omtrent to timer. Det kan godt stå lenger. Følg med litt underveis. Ser det litt tørt ut, har du i mer vann.
En halvtime før kjøttet er ferdig, koker du poteter, gulrøtter og kål i skiver.
Når kjøttet er mørt, smaker du til sausen med litt brunost, salt og pepper.
Server med kokt kål, poteter, gulrøtter og tyttebærsyltetøy.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit