biff, storfe, oksekjøtt
Soyaglasert burger med grillet ananas, jalapeñokrem og løkmarmelade
Burgere på grillen blir vi aldri lei av, og nå får du ferske burgere i kjøttdisken. Stek dem slik du liker dem aller best, og ikke spar på tilbehøret! Grillet ananas og løkmarmelade er søtt og godt til det stekte kjøttet.
20min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du til 4 burgere:
4 stkburgere (rå)
4 stkbrioche burgerbrød
1 boksananasringer
2 stkbifftomater
1 pkcrispisalat
Soyaglaze:
2 dlsoyasaus
100 gsukker
1 stilksitrongress (kan sløyfes)
1 cmingefær
2 feddhvitløk
1 stklime (saft og skall)
Jalapeñokrem:
1 stkjalapeño (fersk, finhakket)
2 sssyltet jalapeño (finhakket)
1 dlseterrømme
1 dlmajones
1 klypesalt
Løkmarmelade:
3 stkløk
2 ssolje
1 og en halv ssakasiehonning
2 sssherryeddik
1 klypesalt og pepper
Fremgangsmetode
Grill burgerne 1-2 min på hver side på høy varme. Pensle med rikelig med soyaglaze, og etterstek dem på lav varme under lokk til burgerne er saftige. Grill ananasen lett på hver side.
Legg burgerne på stekte briochebrød med salat, tomatskiver, ananas, jalapeñokrem, og løkmarmelade. Servér gjerne en blandet salat med grillede grønnsaker til.
Slik lager du soyaglaze
Kok opp alle ingrediensene og rør til sukkeret har løst seg opp. Senk varmen og la glazen småkoke til den tykner. Sil sausen.
Slik lager du jalapeñokrem
Bland alt og smak til med salt.
Slik lager du løkmarmelade
Skjær løken i skiver. Varm oljen i en kjele, tilsett løken og fres den myk og blank.
Tilsett resten av ingrediensene, og la løken småkoke på middels varme i 15–20 min, eller til den har marmeladekonsistens.
Smak til med salt og pepper.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆