Til hovedinnhold
biff, storfe, oksekjøtt

Surf'n turf entrecôte med scampispyd, kokosris og mais med hjemmelaget hvitløkssmør

Få ting er bedre enn en skikkelig saftig biff på grillen! Bortsett fra kanskje en saftig biff med knallgodt tilbehør. Servér Coop Grill Perfekt Entrecôte Black Garlic som Surf'n turf med scampispyd, aromatisk kokosris og grillet mais med hjemmelaget hvitløkssmør - du kommer til å ville ha denne middagen på repeat hele sommeren!

Surf'n turt entrecôte med scampispyd med asparges, og grillet maiskolbe med hjemmelaget lime- og koriandersmør servert på mørkeblå tallerken. Skål med kokosris, og lite fat med hjemmelaget hvitløkssmør i bakgrunnen.

35min / 1t 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

2stkCoop Grill Perfekt Entrecôte black garlic (ca. 400 gram per stk)

Scampi på spyd:

1pkkokt scampi

1buntCoop fersk asparges

1ssÄnglamark Extra Virgin Olivenolje

Mais med lime- og koriandersmør:

4stkCoop Grill Perfekt Maiskolber

150gmeierismør (romtemperert)

1stkÄnglamark lime (kun skall)

1håndfullÄnglamark frisk koriander

1feddhvitløk

Kokosris:

200gbasmatiris

3dlvann

1boksÄnglamark kokosmelk (330 ml)

1tsflaksalt

1håndfullÄnglamark frisk koriander (finhakket)

en halvstkÄnglamark lime

Fremgangsmetode

Hvis du skal bruke grillspyd av tre, legg dem i vann i minst en halv time før du skal lage scampispyd. Slik hindrer du spydene i å ta fyr på grillen.

Lime- og koriandersmør

Skyll lime godt i lunkent vann, og tørk av. Riv skallet.
Finhakk koriander og hvitløk. Rør inn i det romtempererte smøret, sammen med limeskall.
Finn frem et bakepapir, og form smøret til en pølse på bakepapiret. Rull sammen papiret rundt pølsen, og snurr endene igjen. Legg i kjøleskapet ca. 1 time, til smøret stivner igjen.

Kokosris

Skyll risen godt, til vannet går fra hvitt til klart.
Ha risen i en tykkbunnet kjele, sammen med vann, kokosmelk og salt. Kok opp, sett på lokk, og la småputre på lav varme i ca. 30 minutter, rør en gang eller to underveis. Kok uten lokk de siste fem minuttene.
Rør risen luftig, og vend inn finhakket koriander ved servering. Skvis gjerne over litt lime om ønskelig.

Scampi på spyd

Skyll asparges, tørk av, og del i mindre biter. Træ scampien på grillspyd sammen med biter av asparges.
Pensle med litt olje, og grill lett på begge sider, til rekene er gjennomvarme.

Grillet mais

Grill maisen på alle sider, til de er gylne utenpå og varme inni.
Pensle gjerne med litt av kryddersmøret underveis, og servér med en god skive av smøret til slutt.

Grillet entrecôte

Grill entrecôte på høy varme i ca. 3-4 minutter på hver side. La kjøttet hvile i ca. 10 minutter før du skjærer i det.
Servér med reker på spidd, grillet mais, kokosris og lime- og koriandersmør.

 


Grill Perfekt fra Coop er kjent for sine høykvalitets grillprodukter som gir en autentisk grillopplevelse.

Med et bredt utvalg av produkter, er de designet for å gi deg perfekt grillet mat hver gang. Utforsk ulike smaker og oppdag produkter som hever grillmåltidet ditt til nye høyder.

Les mer om Grill Perfekt, og finn enda flere oppskrifter som er perfekte for grillen.


Les mer om Grill Perfekt her.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen