Til hovedinnhold

Boeuf Bourguignon

Nok en berømt gryterett fra Burgund. Her er kyllingen byttet ut med kjøtt som er langtidskokt i vin, sammen med løk, gulrot og tomatpuré. Dette er fransk husmannskost på sitt beste, med deilige smaker som kommer frem etter 1,5 time i gryta. Retten er ikke vanskelig å lage, og får ofte følge av poteter, potetmos eller ris.

fransk-boeuf-burguinon

1t 30min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

700ggrytekjøtt (uten bein)

2sssmør

1 og en halvtssalt

en halvtssort pepper

4dlrødvin

3dlkjøttkraft

1tstørket timian

1stklaubærblad

2stkgulrot

10stksjalottløk

150gbacon

200gsopp

Fremgangsmetode

Bog eller høyrygg skjæres i terninger. Brun det raskt i en varm panne med litt smør. Brun små porsjoner av gangen.
Ha kjøtt i ei gryte og dryss over salt og pepper.
Hell over kraft, vin, laurbærblad og timian og varm opp til kokepunktet. Senk varmen og la gryta småputre. Brukes høyrygg eller bog bør kjøttet trekke i ca. 60 minutter før løk og gulrot tilsettes.
Rens løk og gulrøtter, småløk kan brukes hele, vanlig løk deles i båter. Gulrøttene skjæres i staver. Ha grønnsakene over i gryta og la det trekke i ca. 30 minutter.
Del soppen i skiver eller båter og fres den lett i panna. Bacon skjæres i strimler og brunes raskt. Ha dette over i gryta rett før servering. Smak til med salt og pepper.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit