Enkel og god gryterett med kjøttdeig
Gryterett med kjøttdeig er den ultimate hverdagsmiddagen. Og med en «hemmelig» ingrediens løftes smaken til nye høyder. Dette kan fort bli familiens nye favorittmiddag!
![Fargerik kjøttdeiggryte med grønnsaker og peanøtter, servert i en lys kjele, med salat og ris på siden.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/D4q8S1OQb7WFb1TvS6yW2/7acb418b80cf0e424d80f9f17986f7ec/gryterett-med-kjottdeig-og-peanotter.jpg?preset=medium&dpr=2&q=75)
25min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
400 gkjøttdeig
1 ssolje
1 stkgul løk
300 gsøtpotet
2 sstomatpuré
1 bokshermetiske tomater
4 dlvann
1 stkgrønnsaksbuljongterning
1 sspaprikapulver
2 tskarripulver
2 ssPeanøttsmør
en halv sssukker
1 tssalt og pepper (smak til)
2 ssgrovhakkete peanøtter (til servering)
Fremgangsmetode
Brun kjøttdeigen, i flere omganger, i en stor gryte på sterk varme. Sett kjøttet til side og senk temperaturen til middels sterk.
Ha litt olje i gryta og la løken surre forsiktig under omrøring i 2 minutter.
Tilsett brunet kjøttdeig, søtpotet i små terninger (ca. 2x2 cm), tomatpuré, hermetiske tomater, vann, buljongterning, krydder og peanøttsmør. Rør om og la gryteretten småkoke i ca. 8 minutter, eller til søtpoteten er ferdig kokt.
Smak til med sukker, salt og pepper. Topp med grovhakkede peanøtter før servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆