lam og får
Birria taco med langtidskokt lam
Birria taco er skikkelig luksus fredagstaco, og hvorfor ikke bruke sesongens lam istedenfor oksekjøtt! Lammekjøttet kokes i flere timer i krydder og kraft, og blir så saftig at det smelter på tungen. Lag gjerne kjøttet dagen i forveien, så trenger du bare å varme det opp til servering.

3t / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Lammekjøtt og saus:
800 glam (f.eks. bog, nakke eller lår)
1 stkløk
4 feddhvitløk
2 sstomatpuré
1 tstørkede chiliflak
2 stklaurbærblad
1 tshel pepper
1 tsspisskummen
1 tstørket oregano
5 dlkjøttkraft eller buljong
1 klypesalt
Til servering:
12 stksmå tortillalefser
200 grevet ost
en halv stkrødløk
1 stkrød chili
1 håndfullfrisk koriander
1 stklime
1 porsjonkraft fra koking av kjøtt
Fremgangsmetode
Lammekjøtt og saus
Skjær løk i båter og finhakk hvitløk.
Stek løk, hvitløk og tomatpuré i en gryte.
Ha i kjøttet, chili, krydder og kraft/ buljongterning + vann.
La det småkoke under lokk i 2 ½–3 t, til kjøttet er mørt og faller fra hverandre.
Ha i litt vann hvis sausen er for tykk. Smak til med salt.
Servering
Finhakk løk og rød chili og skjær limen i båter.
Dypp en tortilla i den varme sausen. Ha den på en tallerken og topp med kjøtt, ost, rødløk, chili, koriander og limebåter. Bruk resten av sausen som dipp ved siden av, gjerne i små boller.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆