Til hovedinnhold
lam og får

Birria taco med langtidskokt lam

Birria taco er skikkelig luksus fredagstaco, og hvorfor ikke bruke sesongens lam istedenfor oksekjøtt! Lammekjøttet kokes i flere timer i krydder og kraft, og blir så saftig at det smelter på tungen. Lag gjerne kjøttet dagen i forveien, så trenger du bare å varme det opp til servering.

Birria taco med langtidskokt lam på tacolefser fordelt utover diverse tallerkner, samt diverse tilbehør rundt

3t / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Lammekjøtt og saus:

800glam (f.eks. bog, nakke eller lår)

1stkløk

4feddhvitløk

2sstomatpuré

1tstørkede chiliflak

2stklaurbærblad

1tshel pepper

1tsspisskummen

1tstørket oregano

5dlkjøttkraft eller buljong

1klypesalt

Til servering:

12stksmå tortillalefser

200grevet ost

en halvstkrødløk

1stkrød chili

1håndfullfrisk koriander

1stklime

1porsjonkraft fra koking av kjøtt

Fremgangsmetode

Lammekjøtt og saus

Skjær løk i båter og finhakk hvitløk.
Stek løk, hvitløk og tomatpuré i en gryte.
Ha i kjøttet, chili, krydder og kraft/ buljongterning + vann.
La det småkoke under lokk i 2 ½–3 t, til kjøttet er mørt og faller fra hverandre.
Ha i litt vann hvis sausen er for tykk. Smak til med salt.

Servering

Finhakk løk og rød chili og skjær limen i båter.
Dypp en tortilla i den varme sausen. Ha den på en tallerken og topp med kjøtt, ost, rødløk, chili, koriander og limebåter. Bruk resten av sausen som dipp ved siden av, gjerne i små boller.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen