lam og får
Dampet Henriettes urøkte pinnekjøtt
Henriettes urøkte pinnekjøtt av lam er årets Norgesmester og gullmedaljevinner. Det er dessuten enklere å lage enn du kanskje tror, bare se her!
3t / 0min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 pkHenriettes urøkte pinnekjøtt
1 pkbjørkepinner (eller rist)
1 lvann (nok til å dekke pinnene)
Fremgangsmetode
Vann ut pinnekjøttet i en stor kjele med rikelig vann, ca. 24 timer. Bytt vann et par ganger for bedre utvanning.
Bruk en stor kjele, legg en metallrist eller bjørkepinner uten bark i bunnen av kjelen. Fyll opp med vann på høyde med metallristen eller bjørkepinnene.
Legg pinnekjøttet over på kryss og tvers.
Dampkok pinnekjøttet under lokk til kjøttet løsner fra bena (2-3 timer). Pass på så det ikke koker tørt.
Pinnekjøtt kan, om ønskelig, skjerpes litt under grillen i stekeovn før servering.
Servér pinnekjøttet med mandelpoteter, kålrabistappe og vossakorv.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆