Til hovedinnhold
lam og får

Indisk curry med lammeskank

Høsten er tid for varmende gryter, og helst vil vi kose oss med sesongens beste råvarer; rotgrønnsaker og lam! Indisk curry med lammeskank er en langtidskokt gryte stappfull av smak fra friske rotgrønnsaker, mørt lam og garam masala. Like god til hverdags som til middagsselskap.

Indisk curry med lammeskank i en gryte, med nanbrød og ris servert på siden.

2t 30min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Lammeskank og grønnsaker:

4stklammeskanker

2ssolje

1stkløk

4feddhvitløk, finhakket

3cmfersk ingefær

2stkgulrøtter

2stkpersillerøtter

5stkpoteter

1bokshakkede tomater

5dllammekraft (eller grønnsakskraft/buljongterning + vann)

1klypesalt (smak til)

1klypenykvernet pepper (smak til)

Krydderblanding:

2tsgaram masala

1tsmalt koriander

1tsspisskummen

1tsgurkemeie

en halvtschilipulver

en halvtskanel

Til servering:

3dlbasmatiris

4stknanbrød med hvitløk

2sssmeltet smør

1dlnaturell yoghurt

100gvasket spinat

3ssristede mandelflak

1håndfullhakket frisk koriander

Fremgangsmetode

Lammeskank og grønnsaker

Brun lammeskankene i olje i en stor gryte, 3–4 min på hver side. Ta dem opp av gryten.
Skjær ingefæren i skiver, gulrøttene og persillerøttene i grove biter og potetene i båter.
Surr løk, hvitløk og ingefær mykt i samme gryte.
Tilsett krydderblandingen og la det frese i 1 min.
Ha i gulrøtter, persillerøtter, poteter, tomater og kraft/buljongterning + vann.
Legg kjøttet tilbake i gryten. Krydre med salt og pepper.
Kok opp, sett på lokk og la det småkoke på lav varme i 2–2 ½ t, til kjøttet er mørt og løsner lett fra beinet.

Servering

Kok risen som anvist på pakken.
Varm nanbrød i ovn som anvist på pakken. Pensle med smeltet smør.
Topp curryen med yoghurt, spinat, mandelflak og koriander.
Server med ris og nan.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen