Indisk curry med lammeskank
Høsten er tid for varmende gryter, og helst vil vi kose oss med sesongens beste råvarer; rotgrønnsaker og lam! Indisk curry med lammeskank er en langtidskokt gryte stappfull av smak fra friske rotgrønnsaker, mørt lam og garam masala. Like god til hverdags som til middagsselskap.

2t 30min / 30min forberedelsestid
Ingredienser
4 porsjoner
Lammeskank og grønnsaker:
4 stklammeskanker
2 ssolje
1 stkløk
4 feddhvitløk, finhakket
3 cmfersk ingefær
2 stkgulrøtter
2 stkpersillerøtter
5 stkpoteter
1 bokshakkede tomater
5 dllammekraft (eller grønnsakskraft/buljongterning + vann)
salt
nykvernet pepper
Krydderblanding:
2 tsgaram masala
1 tsmalt koriander
1 tsspisskummen
1 tsgurkemeie
en halv tschilipulver
en halv tskanel
Til servering:
3 dlbasmatiris
4 stknanbrød med hvitløk
2 sssmeltet smør
1 dlnaturell yoghurt
100 gvasket spinat
3 ssristede mandelflak
hakket frisk koriander