lam og får
Lapskaus av pinnekjøttrester
En dag ut i romjula er det på tide med rester. Pinnekjøtt, poteter og kålrabi har du alltids noe rester av. Da er veien kort til lapskaus!
![Lapskaus av pinnekjøttrester med potet og kålrabi servert i svart gryte på lys trefjøl med rød linserviett. Tresleiv ved siden av.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/jyRM03y59ZBXwDqBL6uRX/3a02f003a6f31ce7c76bf08bb0dd249a/pinnekjott_rester_lapkaus_hoved.jpg?preset=medium&dpr=2&q=75)
30min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
7 dlvann
2 sskjøttfond
6 stkstore poteter, skrelt og delt i seks biter
1 stkliten kålrot, delt i 2x2 cm terninger
1 stkløk, skåret i tynne skiver
1 tstørket timian eller 2 ss frisk, finhakket
600 grenset pinnekjøtt (kun kjøttet)
1 klypePersille til pynt, kan sløyfes
4 stkflatbrød
Fremgangsmetode
Kok opp vann og fond, og legg de skrelte potetene i gryta. Kok potetene under lokk til de er møre (ca. 10 minutter) og ha i kålrotbiter, løkskiver og timian. (Er det restepoteter som allerede er kokt, har du dem bare rett i lapskausen til slutt).
La dette småkoke til potetene begynner å løse seg litt opp og dermed tykner sausen.
Tilsett pinnekjøttet. Senk temperaturen og la retten trekke på lav temperatur i ti minutter.
Smak til med salt og pepper. Dryss persille over, og server med flatbrød.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆