Til hovedinnhold
lam og får

Pinnekjøtt i grønnsakskraft med rotmos og syltet rødløk

Pinnekjøtt må det være til jul! Damp kjøttet i en hjemmelaget grønnsakskraft så blir det ekstra fyldig, og servér hjemmelaget rotmos og syltet rødløk til!

Pinnekjøtt i grønnsakskraft med rotmos og syltet rødløk servert på hvit tallerken med rotmos, vossakorv og frisk rosmarin. Små skåler med grønnsakskraft og syltet rødløk ved siden av.

3t / 24t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

2kgpinnekjøtt

1pkvossakorv

800gmandelpoteter

1potterosmarin

Grønnsakskraft:

2stkløk

2stkgulrøtter

100gpurreløk

100gsellerirot

3stklaurbærblader

1tshel pepper

10stkeinebær

4stilkerfrisk timian

en halvtskajennepepper

2lvann

Rotmos:

1 og en halvkgkålrot

2stkgulrøtter

150gsmør

1tssalt og pepper (smak til)

Syltet rødløk:

3stkmellomstore rødløk

1dleddik (fks. hvitvins- eller rødvinseddik)

2dlsukker

3dlvann

Fremgangsmetode

Legg pinnekjøttet i kaldt vann i 24 timer. Bytt gjerne vann underveis.

Grønnsakskraft

Rens og kutt løk, gulrøtter, purreløk og sellerirot.
Ha alt i en stor kjele sammen med laurbærblad, pepper, einerbær, timian og kajennepepper.
Tilsett 2 liter vann og la koke i ca. 1 time. Sil av kraften.

Pinnekjøtt

Legg en metallrist, bjørkepinner eller mandelpoteter i bunnen av en vid kjele.
Ha pinnekjøttet oppå og hell på grønnsakskraft til væsken når opp til risten.
Dekk med lokk og la trekke i ca. 3 timer, til kjøttet er mørt. Pass på at det er godt med væske i kjelen underveis.
Når det gjenstår ca. 15 minutter av koketiden legger du i vossakorven.

Rotmos

Skrell kålrot og gulrøtter, kutt i terninger og kok i usaltet vann til de er møre. Hell av vannet.
Mos til ønsket konsistens med stapper eller stavmikser. Rør inn smør, og smak til med litt av kraften fra pinnekjøttet, salt og nykvernet pepper. For en mildere stappe kan du tilsette litt fløte eller rømme.

Syltet rødløk

Skrell og skjær rødløken i tynne skiver, båter eller halvmåner. Ha dem over i et glass som tåler varme.
Kok opp eddik, sukker og vann i en kjele, og hell den varme laken over løken når sukkeret er oppløst. La det trekke i minst 30 minutter før servering.
Oppbevares i kjøleskap i lufttett glass eller boks, og holder i minst 2 uker.

Servering

Server pinnekjøttet med varm rotmos, kokte poteter, vossakorv og litt syltet rødløk. Pynt gjerne med rosmarin og server med litt ekstra pinnekjøttkraft ved siden av.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen