lam og får
Pinnekjøtt-taco med sennepskrem og tyttebærsalsa
Har du rester etter pinnekjøttlaget? Da skal du lage pinnekjøtt-taco med herlige juleingredienser. Bedre restemat får du ikke!
10min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 kgferdig kokt pinnekjøtt (renset)
14 stkfersk rosenkål
2 pklomper eller lefser
Sennepskrem:
1 ssdijonsennep
1 begerrørosrømme
1 tssitronsaft
Tyttebærsalsa:
2 dltyttebær
2 sssukker
1 sseplecidereddik
Fremgangsmetode
Damp pinnekjøttet til kjøttet faller av beina, eller bruk pinnekjøttrester. Rens pinnekjøttet og ta vare på kjøttet.
Damp rosenkålene og del dem i seks båter.
Sennepskrem
Rør sammen sennep, rømme og sitronsaft.
Tyttebærsalsa
Kok opp tyttebær og sukker. Bærene skal ikke bli syltetøy. De skal varmebehandles lett til sukkeret smelter. Tilsett eddik. Skru av og kjøl ned.
Servéring
Stek lefsene/lompene i en panne med litt olje. Èn og èn av gangen.
Server tacolefsene med sennepsdressing i bunnen, strimlet pinnekjøtt, rosenkålbåter og tyttebærsalsa på toppen. Du kan også bruke rosenkålblader.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆