lam og får
Pinnekjøttsliders med asiatisk vri
Pinnekjøtt-sliders med mandariner og hoisinsaus er perfekt restemat hvis du har pinnekjøtt til overs.
20min / 2t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
200 grenset pinnekjøtt (kun kjøttet)
6 sshoisinsaus
4 stkvårløk (finsnittet)
150 gfinsnittet hodekål
4 stkfinsnittet vårløk
3 stkrevne gulrøtter
4 stkklementiner (i skiver)
Hamburgerbrød:
10 gtørrgjær
1 sssukker
2 dlmelk (romtemperert)
300 ghvetemel
1 tssalt
1 stkegg (+ 1 egg til pensling)
100 gromtemperert smør i terninger
1 nevesesamfrø (hvite)
Fremgangsmetode
Hamburgerbrød
Ha gjær, sukker og romtemperert melk i en skål. Rør sammen. La dette stå i 10 minutter til det dannes et tykt skumlag på toppen av væsken.
Ha melkegjæren over i en bakebolle og rør inn salt, egg og smørterninger. Ha i litt og litt mel til du har en smidig og fin deig. Elt deigen i ca. 10 minutter.
Dekk til bollen med plastfolie og sett til heving på et lunt sted i 45 minutter.
Del deigen i små emner. Sett den til heving nye 45 minutter.
Pensle slidersbrødene med et sammenpisket egg. Strø på sesamfrø.
Bak i ovnen på 175 grader i ca. 20 minutter eller til brødene er gylne og ferdigstekt. Avkjøl på rist.
Montéring
Damp pinnekjøttet eller bruk pinnekjøttrester. Bland renset og plukket pinnekjøtt sammen med hoisinsaus i en liten kjele. Varm forsiktig opp.
Fordel kål, gulrot, vårløk og pinnekjøtt på burgerbrødet. Pynt med klementinskiver.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆