Til hovedinnhold
lam og får

Rødvinsmarinert lammebog med appelsin- og fennikelsalat og parmesanpoteter

Coop Grill Perfekt rødvinsmarinert lammebog er mørt og smakfullt, og passer perfekt på grillen i påsken! Servér med en frisk appelsin- og fennikelsalat med mozzarella, og sprø grilla parmesanpoteter med hjemmelaget urtepesto. Skikkelig festmat!

Rødvinsmarinert lammebog med appelsin- og fennikelsalat og parmesanpoteter med urtepesto servert på trefjøl på mørk bakgrunn. Parmesanpoteter på fat til høyre, og salat i mørk bolle til venstre. Små skåler med urtepesto, salt og pepper i bakgrunnen.

1t / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

1stkCoop Grill Perfekt Rødvinsmarinert Lammebog

Appelsin- og fennikelsalat med mozzarella:

100gpistasjenøtter

2stkappelsiner

1stkgrapefrukt

1stkfennikel

1poseCoop middelhavssalat

1pkCoop Mozzarella

Dressing til salaten:

3ssolivenolje

4ssappelsinsaft (fra overskudd ved filetering)

1sshvitvinseddik

1tshonning

en fjerdedeltssalt

1klypenykvernet pepper

Grillede parmesanpoteter:

800gsmå nypoteter

1sssalt til kokevannet

2ssolivenolje

1klypeflaksalt

1klypenykvernet pepper

100gÄnglamark Parmigiano Reggiano

Urtepesto:

1håndfullfrisk basilikum (stor)

1håndfullfrisk mynte (liten)

1feddhvitløk

en halvdlsolsikkekjerner

en halvdlolivenolje

en halvsssitronsaft

en fjerdedeltssalt

Fremgangsmetode

Grill den rødvinsmarinerte lammebogen som anvist på pakken.

Appelsin- og fennikelsalat med mozzarella

Rist pistajnøttene lett i en tørr panne til de er gylne.
Skjær av skallet på appelsinene og grapefrukten, og kutt dem i skiver. Press saften fra restene og bruk i dressingen.
Hvis det ikke er mye rester, bruk saften av et par av skivene i dressingen.
Skjær fennikel i tynne skiver.
Rør sammen olivenolje, appelsinsaft, hvitvinseddik, honning, salt og pepper.
Legg middelhavsalat, appelsin, grapefrukt og fennikel på et stort fat. Drypp over dressingen.
Riv mozzarella i biter, og legg over salaten sammen med et dryss røstede pistasjenøtter.

Grillede parmesanpoteter

Kok potetene i lettsaltet vann til de er møre, ca. 15–20 minutter. Sil av og la dampe av.
Legg potetene på et brett som tåler grilling, eller en grillrist, og trykk dem lett flate med en stekespade.
Pensle med olivenolje, og dryss over revet parmesan, flaksalt og pepper.
Grill potetene på direkte varme i 8–10 minutter, til de er gylne og sprø i kantene.

Urtepesto

Bruk en stavmikser eller en kjøkkenmaskin, og kjør sammen basilikum, mynte, hvitløk, solsikkekjerner, sitronsaft, olje og salt til en glatt saus.
Justér med mer olje om du ønsker en mer rennende saus.
Topp ferdig grillede poteter med urtepestoen.

Tips!

Du kan også lage parmesanpotetene i en ovn med grillfunksjon.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen