svinekjøtt
Fristende hasselback-svinefilet med blåmuggost
Svinefileten har aldri sett bedre ut! Med hasselback-teknikken blir det milde kjøttet ekstra saftig og smakfullt – og ikke minst imponerende lekkert.
![Hasselback svinefilet på en grillpinne, spekket med blåmuggost og salvie. Hele epler fylt med nøtter ved siden av.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/1vv9A2Jm0z6yZMiJfDd5J2/40917f9a5603eeacd85dadb9f3ee7b22/hasselback-svinefilet-blamuggost-hovedbilde.jpg?preset=large&dpr=2&q=75)
30min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
800 gindrefilet av svin
100 gbaconskiver
80 gblåmuggost (i tynne skiver )
1 håndfullfrisk salvie
1 ssolivenolje
1 klypesalt og pepper (etter smak)
2 stktrespyd (bløtlagt)
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 200˚C. Skjær dype snitt på tvers av indrefileten. Pass på å ikke skjære gjennom – stopp ca. 1 cm fra bunnen.
Fyll hvert snitt med en skive bacon, en skive blåmuggost og et salvieblad.
Tre gjennom to bløtlagte trespyd på langs for å holde fileten samlet når den stekes.
Pensle svinefileten med olje og krydre med salt og pepper. Stek midt i ovnen til kjernetemperaturen når 70-72˚C (ca. 30 minutter). Dekk til og la kjøttet hvile noen minutter før servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆