Til hovedinnhold
kjøtt

Fristende hasselback-svinefilet med blåmuggost

Svinefileten har aldri sett bedre ut! Med hasselback-teknikken blir det milde kjøttet ekstra saftig og smakfullt – og ikke minst imponerende lekkert.

Fristende hasselback-svinefilet med blåmuggost

30min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

indrefilet av svin

baconskiver

blåmuggost (i tynne skiver )

frisk salvie

olivenolje

salt og pepper (etter smak)

trespyd (bløtlagt)

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 200˚C. Skjær dype snitt på tvers av indrefileten. Pass på å ikke skjære gjennom – stopp ca. 1 cm fra bunnen.
Fyll hvert snitt med en skive bacon, en skive blåmuggost og et salvieblad.
Tre gjennom to bløtlagte trespyd på langs for å holde fileten samlet når den stekes.
Pensle svinefileten med olje og krydre med salt og pepper. Stek midt i ovnen til kjernetemperaturen når 70-72˚C (ca. 30 minutter). Dekk til og la kjøttet hvile noen minutter før servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆