Til hovedinnhold
kjøtt

Fylt svinestek med sprø svor, eplesaus og karamelliserte poteter

Kan du tenke deg noe bedre enn knasende sprø svor på en saftig svinestek? Den er i tillegg fylt med både svisker og aprikoser og servert med eplesaus.

Fylt svinestek med sprø svor, eplesaus og karamelliserte poteter

1t 30min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til svinesteken:

1stksvinestek med svor (ca. 800 g)

1nevetørkede aprikoser

1nevesvisker

1dæsjsalt og pepper

Dette trenger du til karamelliserte poteter:

800gsmå poteter ( lettkokte, uten skall)

1dlsukker

1ssvann

2sssmør

Dette trenger du til eplesaus:

200ggranny smith epler (skrelte og i biter)

1stklime (revet skall)

2ssvann

1tshonning

1sssmør

Fremgangsmetode

Skrap og snitt svoren på steken. Lag to hull rett igjennom steken med en spiss tynn kniv og fyll hullene med aprikoser og svisker. Krydre steken med salt og pepper.
Legg steken med svoren ned i en ildfast form, og hell 2 dl vann i ­formen. Dekk formen med aluminiums­folie. Damp steken midt i ovnen ved 225 °C i 20 minutter. Fjern folien og snu steken med svoren opp.
Stek videre ved 125 °C til kjerne­temperaturen på steken er 72 °C. Hvis ikke svoren er sprø, kan den grilles under grillel­ementet. La kjøttet hvile i minst 10 minutter før servering.
Smelt sukkeret i en teflonpanne til det er lysebrunt. Unngå å røre for mye i sukkeret. Tilsett vannet for å stoppe karamelliseringen, og pisk inn 2 ss smør. Ha potetene i pannen og varm dem i et par minutter før du vender dem sammen med sukkeret.
Ha eplebiter, limeskall, vann og honning i en kjele, og la det koke under lokk over middels varme til eplene er kokt i stykker. Visp det jevnt med en visp, og smak til med salt og pepper. Pisk inn 1 ss smør rett før servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn