kalkun
Cæsarsalat med kalkun
En frisk salat smaker ekstra godt etter en lang jul med mye tung mat. Denne salaten metter godt, og hjelper deg å spise opp både tørt brød, og kalkunrester fra festmiddagen.

30min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
4skiverlyst brød
2ssolivenolje
1tsgrovt flaksalt
150gbaconterninger
2stkhjertesalat
400gferdig stekt kalkunkjøtt
30gparmesan
Cæsardressing:
2stkeggeplommer
1tsdijonsennep
1feddfinhakket hvitløk
3stkansjosfileter
en halvstksitron (kun saften)
1tshvitvinseddik
1 og en halvdlolje
en halvdlvann
en halvdlfinrevet parmesan
Fremgangsmetode
Skjær brødet i terninger og bland sammen med olivenolje og salt. Stek krutongene i ovnen på 180 grader i ca. 15 min til de er gylne. Rør et par ganger underveis.
Sprøstek baconterningene i en stekepanne og la de renne av seg på kjøkkenpapir. Skyll, tørk og riv salaten i store biter. Ha over i et stort fat eller en bolle.
Cæsardressing
Ha alle ingrediensene unntatt oljen i en liten foodprosessor eller blender. Kjør ingrediensene på høy hastighet og hell i oljen med en tynn stråle. Dressingen skal få en tykk konsistens.
Smak til med salt og pepper. Dersom dressingen blir for tykk kan du spe med kaldt vann.
Montering
Vend salatbladene sammen med litt under halvparten av dressingen. Dryss over brødkrutonger og bacon.
Skjær kalkunkjøttet i strimler og legg over salaten. Dryss over parmesan før du setter salaten på bordet. Server resten av dressingen i en skål ved siden av.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆