Helstekt kalkun med kjøttstuffing og hjemmelaget fløtesaus
Helstekt kalkun er festmat og rekker til mange rundt bordet. Fyll den med en saftig stuffing, og servér en god fløtesaus kokt på kraften fra kalkunen.

4t / 48t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
10 porsjoner
Dette trenger du:
1stkhel kalkun (beregn ca. 500 g per person)
100gsmeltet smør (til pensling, mengden avhenger av størrelsen på kalkunen)
1dæsjsalt og pepper (mengden avhenger av størrelsen på kalkunen)
Kjøttstuffing:
1stkfinhakket løk
1feddfinhakket hvitløk
100gpistasjnøtter (ristet)
100gtørkede aprikoser (delt i fire)
250gkarbonadedeig
250gmedisterfarse
1dæsjsalt og pepper
Kraft til fløtesaus:
1stkinnmatpose fra kalkunen
1stkgulrot (i biter)
1stkpersillerot (i biter)
1stkstor løk (i biter)
1stkpurre (i biter)
1buntfrisk persille
3stklaurbærblader
1klypesalt
1klypehel pepper
Fløtesaus:
60gsmør
40ghvetemel
1 og en halvlkraft (og stekesjy)
2dlfløte
1ssripsgelé (eller solbærgelé)
1klypesalt og pepper
