biff, storfe, oksekjøtt
Klassisk kjøttpudding
Kjøttpudding er tradisjonsretten som du faktisk kan lage mange varianter av, både når det gjelder fyll og topping.

1t / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
6 porsjoner
Kjøttpudding:
800gkarbonadedeig (evt. halvparten svinekjøtt)
2 og en halvstkstangselleri
en halvstkstor løk
1ssWorcestershire saus
en halvdlketchup
1feddfinhakket hvitløk
en halvtspepper
1tsspisskumin
1tssalt
1stkegg (vispet)
tre fjerdedelerdlmelk
Tomatsaus:
1tsWorcestershire saus
1bokshermetiske tomater (finhakkede)
2sstomatpuré
2ssketchup
2sskraft (fra kjøttpuddingen)
1tsfinhakket persille
Fremgangsmetode
Finhakk stangselleri og løk. Varm en stekepanne med olje og stek det mykt. Ha det sammen med kjøttet i en stor bolle. Tilsett resten av ingrediensene, og rør godt sammen til en farse.
Ønsker du en fastere kjøttpudding kan du tilsette 1 ss potetmel i farsen.
Smør en ildfast stekebrett/form, og form farsen til kjøttpudding.
Stek i en forvarmet ovn på 170 ˙C i ca. 40 minutter. Ha over tomatsausen, og stek videre i 10 minutter.
Server med potetmos og grønne erter, eller bruk skiver av kjøttpudding til en sandwich.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆