Til hovedinnhold
kjøtt

Klassisk kjøttpudding

Kjøttpudding er tradisjonsretten som du faktisk kan lage mange varianter av, både når det gjelder fyll og topping.

Klassisk kjøttpudding

1t / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

6 porsjoner

Kjøttpudding:

800gkarbonadedeig (evt. halvparten svinekjøtt)

2 og en halvstkstangselleri

en halvstkstor løk

1ssWorcestershire saus

en halvdlketchup

1feddfinhakket hvitløk

en halvtspepper

1tsspisskumin

1tssalt

1stkegg (vispet)

tre fjerdedelerdlmelk

Tomatsaus:

1tsWorcestershire saus

1bokshermetiske tomater (finhakkede)

2sstomatpuré

2ssketchup

2sskraft (fra kjøttpuddingen)

1tsfinhakket persille

Fremgangsmetode

Finhakk stangselleri og løk. Varm en stekepanne med olje og stek det mykt. Ha det sammen med kjøttet i en stor bolle. Tilsett resten av ingrediensene, og rør godt sammen til en farse.
Ønsker du en fastere kjøttpudding kan du tilsette 1 ss potetmel i farsen.
Smør en ildfast stekebrett/form, og form farsen til kjøttpudding.
Stek i en forvarmet ovn på 170 ˙C i ca. 40 minutter. Ha over tomatsausen, og stek videre i 10 minutter.
Server med potetmos og grønne erter, eller bruk skiver av kjøttpudding til en sandwich.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn