kylling
Marokkansk kyllinggryte med sitron
Denne knallgule kyllinggryta har alt; saftig kylling, aromatiske krydder og søt tørket frukt. Perfekt når du vil kose deg litt ekstra.

40min / 50min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
7feddhvitløk
1sssalt
2tsspisskummen
1tsmalt paprikapulver
2tsgurkemeie
4ssolivenolje
4stkkyllinglår (delt i to, velg gjerne økologisk kylling fra Änglamark)
4stkgule løk
1dæsjsalt og pepper
3dlkyllingkraft
1stksitron i skiver (gjerne økologisk)
1dltørkede aprikoser (delt i biter)
en halvpottekoriander (til pynt)
Fremgangsmetode
Knus hvitløken til en jevn puré (enten med kniv eller i en morter) og bland med salt. Ha i spisskummen, paprika, 1 ts gurkemeie og olivenolje.
Del kyllinglårene i to og fordel krydderblandingen på kjøttet. La gjerne kyllingbitene marinere på kjøkkenbenken en halvtimes tid før du steker dem godt på alle sider. Sett til side.
Del løken i tynne ringer og stek dem myke og gylne med 1 ts gurkemeie, salt og pepper.
Ha kyllingen tilbake i gryten med løken, sammen med sitronskiver, aprikoser og kyllingkraft. Kok opp.
La det småkoke under lokk i cirka 30 minutter. Ta av lokket og kok videre i cirka fem minutter, til kyllingen er ferdig og kraften har redusert.
Legg kyllingen på et fat og fordel koriander over.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆