Til hovedinnhold
kjøtt

Medisterkaker med Kålsalat

De fleste forbinder kanskje medisterkaker med julaften, men det er supergodt på en helt vanlig hverdag også.

Medisterkaker med Kålsalat

15min / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

2kgmedisterdeig

3stksjalottløk

3feddhvitløk

2sssmør

2tssalt

2stkegg

2tspepper

en halvtsmalt nellik

en halvtsingefær

3dlfløte

Kålsalat:

1poseRosenkål

1posegrønnkål

2feddhvitløk

1sshonning

1dltyttebær

Tilbehør:

1stklandbrød

1dæsjsennep

1nevebladpersille

Hjemmelaget surkål:

1stkhodekål

2stkepler (røde)

1tssalt

5dlvann

2sseddik

2sssukker

1sskarve

Fremgangsmetode

Slik lager du hjemmelaget surkål:
Snitt kålen i tynne strimler, skrell eplene og del de i båter. Legg kål, epler, karve og salt lagvis i en kjele. Hell over vesken og la surkålen småkoke under lokk i 45 min. Dette blir ekstra godt med litt ribbekraft, hvis du har det.
Slik lager du medisterkaker med kålsalat:
Finhakk sjalottløk og hvitløk, og surr dette i smør.
Elt salt inn i medisterdeigen til den blir seig, ha i egg og elt videre. Tilsett krydder, løk og fløte og bland alt dette godt sammen.
Form kaker med en stor skje, dypp skjeen i vann mellom hver gang. Stek kakene i smør til de får en fin stekeskorpe, legg de i en langpanne og etterstek i ovnen på 200 grader i 15 min.
Gi rosenkålen et oppkok og hell av vannet. Stek grønnkål i en panne med to knuste hvitløksfedd. Miks inn rosenkålen og hell over tyttebær og honning.
Server medisterkakene på landbrød smurt med sennep, topp med kålsalat og bladpersille, og server hjemmelaget surkål til. Retten fungerer også fint uten surkål.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn