svinekjøtt
Hjemmelagede medisterkaker med grønnkålsalat
De fleste forbinder kanskje medisterkaker med julaften, men det er supergodt som førjulsmiddag også, eller som en deilig lunsj med godt brød og sennep!
15min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Medisterkaker:
2 kgmedisterdeig
3 stksjalottløk
3 feddhvitløk
2 sssmør
2 tssalt
2 stkegg
2 tspepper
en halv tsmalt nellik
en halv tsingefær
3 dlfløte
Grønnkålsalat:
1 poseRosenkål
1 posegrønnkål
2 feddhvitløk
1 sshonning
1 dltyttebær
Tilbehør:
1 stklandbrød
1 dæsjsennep
1 nevebladpersille
Fremgangsmetode
Hjemmelagede medisterkaker
Finhakk sjalottløk og hvitløk, og surr dette i smør.
Elt salt inn i medisterdeigen til den blir seig, ha i egg og elt videre. Tilsett krydder, løk og fløte og bland alt dette godt sammen.
Form kaker med en stor skje, dypp skjeen i vann mellom hver gang. Stek kakene i smør til de får en fin stekeskorpe, legg de i en langpanne og etterstek i ovnen på 200 grader i 15 min.
Grønnkålsalat
Gi rosenkålen et oppkok og hell av vannet. Stek grønnkål i en panne med to knuste hvitløksfedd. Miks inn rosenkålen og hell over tyttebær og honning.
Servér medisterkakene lune, på godt landbrød med en god dæsj sennep, og litt persille på toppen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆