Til hovedinnhold
svinekjøtt

Hjemmelagede medisterkaker med grønnkålsalat

De fleste forbinder kanskje medisterkaker med julaften, men det er supergodt som førjulsmiddag også, eller som en deilig lunsj med godt brød og sennep!

Medisterkaker med grønnkålsalat servert på et stykke brød med en liten skål ferske tyttebær ved siden av. Brødskiven står på hvit tallerken på lyst trebord.

15min / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Medisterkaker:

2kgmedisterdeig

3stksjalottløk

3feddhvitløk

2sssmør

2tssalt

2stkegg

2tspepper

en halvtsmalt nellik

en halvtsingefær

3dlfløte

Grønnkålsalat:

1poseRosenkål

1posegrønnkål

2feddhvitløk

1sshonning

1dltyttebær

Tilbehør:

1stklandbrød

1dæsjsennep

1nevebladpersille

Fremgangsmetode

Hjemmelagede medisterkaker

Finhakk sjalottløk og hvitløk, og surr dette i smør.
Elt salt inn i medisterdeigen til den blir seig, ha i egg og elt videre. Tilsett krydder, løk og fløte og bland alt dette godt sammen.
Form kaker med en stor skje, dypp skjeen i vann mellom hver gang. Stek kakene i smør til de får en fin stekeskorpe, legg de i en langpanne og etterstek i ovnen på 200 grader i 15 min.

Grønnkålsalat

Gi rosenkålen et oppkok og hell av vannet. Stek grønnkål i en panne med to knuste hvitløksfedd. Miks inn rosenkålen og hell over tyttebær og honning.
Servér medisterkakene lune, på godt landbrød med en god dæsj sennep, og litt persille på toppen.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit