pølser
Juletallerken med hjemmelaget mandelpotetmos og hvitløksstekt grønnkål
Medisterkaker og julepølse med hjemmelaget mandelpotetmos og brun saus er skikkelig julemat. Gjør middagen enda bedre med tyttebærrømme og smørstekt grønnkål med hvitløk!

30min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
400 gmedisterkaker
400 gjulepølse
1 sssmør til steking
1 håndfullvalnøtter
4 stilkerfrisk timian
1 pkbrun saus
Mandelpotetmos:
600 gmandelpoteter
40 gsmør
en halv dlmelk
1 klypesalt og pepper
Tyttebærrømme:
1 dlrørte tyttebær
3 dllettrømme
Hvitløksstekt grønnkål:
1 pkgrønnkål
2 feddhvitløk
1 klypesalt og pepper
1 sssmør til steking
Fremgangsmetode
Tilbered brun saus som anvist på pakken, og hold varm til servering.
Mandelpotetmos
Skrell potetene og la dem småkoke i 5-7 min.
Hell av vannet og la potetene dampe i ca. 5 minutter.
Mos potetene med en stamper, og rør inn smør og melk. Smak til med salt og pepper.
Hvitløksstekt grønnkål
Finhakk hvitløksfeddene.
Smelt smør i en panne, og stek grønnkål med finhakket hvitløk i noen få minutter, til grønnkålen har falt litt sammen, men fremdeles har litt tygg.
Tyttebærrømme
Rør tyttebærene forsiktig i rømmen. La det gjerne stå og trekke i kjøleskapet en stund for å framheve smaken.
Servering
Rist valnøttene i en tørr stekepanne, og sett til side.
Smelt smør i en stekepanne, og stek julepølse og medisterkaker til de er gylne og gjennomvarme.
Servér med en raus porsjon mandelpotetmos, hvitløksstekt grønnkål. tyttebærrømme, røstede valnøtter og brun saus.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆