pølser
Knasende sprø pølse- og makaronigrateng
Med disse triksene får du en pølse- og makaronigrateng med helt vill sprø topping som knaser og gjør den ekstra god.
40min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
6 porsjoner
Dette trenger du:
1 og en halv sssmør
3 ssmel
5 dlh-melk
2 dlrevet gulost
2 dlrevet cheddar
3 stkegg
1 pkbacon
3 stkvårløk
1 pkostepølser (6 stk.)
3 dlmakaroni, kokes
Topping:
en fjerdedel stkkneipp, smuldre opp innmaten
1 dlgriljemel
3 ssfinrevet parmesan, toppede
1 dæsjolivenolje
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 200 grader.
Kok makaroni etter anvisning på pakken, og hell av vannet. I mellomtiden kan du lage hvit saus:
Smelt smøret, tilsett hvetemel, og bland godt. Spe med H-melk, og rør til en klumpfri hvit saus på lav til middels varme. Smak til med salt, pepper og muskat, og trekk til side.
Tilsett tre egg mens du rører fort - dette er viktig for å unngå at eggene blir til eggerøre i sausen. Bland deretter inn revet ost og kokt makaroni.
Del bacon og vårløk i biter, og stek lett i en stekepanne. Hell dette i ostesausen, sammen med ostepølser som er delt i skiver på cirka 1,5 cm. Fordel blandingen i en ildfast form.
Lag toppingen ved å smuldre opp innmaten i 1/4 kneippbrød, og så blande det med griljermel og revet parmesan. Strø blandingen over gratengen, og hell litt olivenolje over toppingen for å få litt ekstra crunch under steking.
Stek gratengen midt i ovnen i cirka 30 minutter, eller til den er gjennomvarm. Pass på å dekke toppen av gratengen med bakepapir underveis hvis paneringen har fått nok farge. Fjern eventuelt bakepapiret de siste minuttene av steketiden.
La gratengen hvile i romtemperatur i fem-ti minutter før servering. Serveres med salat.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆