pølser
Makaronigrateng med pølse og sprø topping
Makaronigrateng med pølse er alltid populært til middag, og med knasende sprø topping, bacon og cheddar blir den ekstra god!

30min / 25min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
6 porsjoner
Dette trenger du:
3 dltørr makaroni
1 pkbacon
3 stkvårløk
6 stkostepølser
Ostesaus:
1 og en halv sssmør
3 sshvetemel
5 dlhelmelk
1 klypesalt og pepper
1 klypemalt muskatnøtt
3 stkegg
2 dlrevet gulost
2 dlrevet cheddar
Sprø topping:
en fjerdedel stkkneipp, smuldre opp innmaten
1 dlgriljermel
3 ssfinrevet parmesan
2 tsolivenolje
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 200 grader.
Kok makaroni etter anvisning på pakken, og hell av vannet. Sett til side.
Ostesaus
Smelt smøret, tilsett hvetemel, og bland godt. Spe med H-melk, og rør til en klumpfri hvit saus på lav til middels varme. Smak til med salt, pepper og muskat, og trekk til side.
Tilsett tre egg mens du rører fort - dette er viktig for å unngå at eggene blir til eggerøre i sausen. Bland deretter inn revet ost og kokt makaroni.
Del bacon og vårløk i biter, og stek lett i en stekepanne. Hell dette i ostesausen, sammen med ostepølser som er delt i skiver på cirka 1,5 cm. Fordel blandingen i en ildfast form.
Sprø topping
Smuldre opp innmaten av kneipbrødet, og bland med griljermel og revet parmesan.
Strø toppingen over gratengen, og ringle over olivenolje.
Steking
Stek gratengen midt i ovnen i cirka 30 minutter, eller til den er gjennomvarm. Pass på å dekke toppen av gratengen med bakepapir underveis hvis paneringen har fått nok farge. Fjern eventuelt bakepapiret de siste minuttene av steketiden.
La gratengen hvile i 5-10 minutter på kjøkkenbenken før servering.
Tips!
Servér gjerne med en frisk salat.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆