pølser
Makaronigrateng med pølse og sprø topping
Makaronigrateng med pølse er alltid populært til middag, og med knasende sprø topping, bacon og cheddar blir den ekstra god!

30min / 25min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
6 porsjoner
Dette trenger du:
3dltørr makaroni
1pkbacon
3stkvårløk
6stkostepølser
Ostesaus:
1 og en halvsssmør
3sshvetemel
5dlhelmelk
1klypesalt og pepper
1klypemalt muskatnøtt
3stkegg
2dlrevet gulost
2dlrevet cheddar
Sprø topping:
en fjerdedelstkkneipp, smuldre opp innmaten
1dlgriljermel
3ssfinrevet parmesan
2tsolivenolje
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 200 grader.
Kok makaroni etter anvisning på pakken, og hell av vannet. Sett til side.
Ostesaus
Smelt smøret, tilsett hvetemel, og bland godt. Spe med H-melk, og rør til en klumpfri hvit saus på lav til middels varme. Smak til med salt, pepper og muskat, og trekk til side.
Tilsett tre egg mens du rører fort - dette er viktig for å unngå at eggene blir til eggerøre i sausen. Bland deretter inn revet ost og kokt makaroni.
Del bacon og vårløk i biter, og stek lett i en stekepanne. Hell dette i ostesausen, sammen med ostepølser som er delt i skiver på cirka 1,5 cm. Fordel blandingen i en ildfast form.
Sprø topping
Smuldre opp innmaten av kneipbrødet, og bland med griljermel og revet parmesan.
Strø toppingen over gratengen, og ringle over olivenolje.
Steking
Stek gratengen midt i ovnen i cirka 30 minutter, eller til den er gjennomvarm. Pass på å dekke toppen av gratengen med bakepapir underveis hvis paneringen har fått nok farge. Fjern eventuelt bakepapiret de siste minuttene av steketiden.
La gratengen hvile i 5-10 minutter på kjøkkenbenken før servering.
Tips!
Servér gjerne med en frisk salat.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆