Til hovedinnhold
pølser

Prøv en deilig pølsegrateng til middag!

Pølsegrateng er en familiefavoritt både blant voksne og barn. Den kan gjøres ferdig kvelden i forveien, settes rett i ovnen når du kommer hjem fra jobb og vips er den ferdig!

Pølsegrateng med fusilli, pølser, soltørket tomat, erter og ost, i mørk grå ildfast form. Servert på lys trefjøl, med ferske urter rundt.

25min / 5min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

600gpølser (I skriver)

2sssolsikkeolje

400gpastaskruer (Ukokte)

3ssusaltet smør

3sshvetemel

2stkfedd hvitløk (most)

4dlmelk

1dlkyllingkraft eller -buljong

150gost

50gparmesan (revet)

200gfrosne erter

3stkvårløk

100gsoltørkede tomater i olje

en halvtsoregano

en fjerdedeltstørket chili

Fremgangsmetode

Start med å sette stekovnen på 200˚C.
Kok så pastaen al dente etter anvisningen, ca. 1 minutt kortere enn det står på pakken. Skjær pølsene i skiver og stek lett på begge sider i solsikkeolje. Sett til side.
Smelt smøret, tilsett hvitløk og la det surre på middels varme i to minutter. Tilsett hvetemel og spe litt etter litt med kyllingkraft og melk. La sausen koke opp mellom hver gang du sper.
Tilsett mesteparten av osten, hold igjen litt til gratinering, og rør den godt inn i sausen. Grovhakk de soltørkede tomatene og vårløken. Tilsett i sausen sammen med ertene, oregano og chili.
Ha halvparten av pølsene og halvparten av pastaen i gryten du kokte pastaen i. Tilsett halvparten av sausen og rør godt. Tilsett resten av pølsene, pasta og saus og rør igjen.
Hell pølseblandingen i en smurt ildfast form og strø siste rest av ost på toppen. Sett formen inn i ovnen og la retten bake i 10-20 minutter til osten på toppen har dannet et gyllent lokk.
Ta ut av ovnen og server rykende varm, gjerne med en enkel, grønn salat til.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit