Til hovedinnhold
svinekjøtt

Helgrillet indrefilet av svin med fargerik bulgursalat og fetadressing

Indrefilet av svin egner seg kjempegodt på grillen, og blir mørt og saftig når det helgrilles. Sammen med en eksotisk bulgursalat kan dette bli sommerens nye grillfavoritt!

Helgrillet indrefilet av svin med fargerik bulgursalat og fetadressing, servert på hvit tallerken med sitronskiver og fersk basilikum. I bakgrunnen er det en skål med mer bulgursalat og en krukke med fetadressing, samt en halv grillet indrefilet.

20min / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Indrefilet:

800gindrefilet av svin

1ssnøytral olje

1klypesalt

1klypepepper

Bulgursalat:

2 og en halvdlbulgur

1tssalt

1stkagurk

1stkgul paprika

1kurvcherrytomater

en halvstkrødløk

1stkrød chili

1håndfullkoriander

1håndfullbasilikum

1håndfullmynte

1stkøkologisk sitron

2tshvitvinseddik

1stkgranateple

Fetadressing:

200gfetaost

2dlyoghurt naturell

1håndfullbasilikum

en halvtspepper

en halvtspaprikapulver

Fremgangsmetode

Indrefilet

La kjøttet ligge i romtemperatur i 30-60 minutter mens du lager tilbehøret.
Pensle kjøttet med litt nøytral olje og krydre med litt salt og pepper. Fyr opp grillen og grill kjøttet over høy varme til det får stekeskrope på hver side. Legg det over på indirekte varme, sett på lokk og la det grilles videre i ca 15 minutter.
Bruk gjerne et steketermometer. Kjøttet er lett rosa ved 72 grader og gjennomstekt ved 76 grader.
La alltid kjøtt hvile minst 10 minutter før du skjærer i det for at kjøttsaftene skal få satt seg. Del fileten i tommelfingertykke skiver og server sammen med bulgursalat og fetadressing.

Bulgursalat

Kok bulgur som anvist på pakken, med salt.
Del agurk og paprika i to og skrap ut frøene. Del i mindre terninger. Del cherrytomater i fire. Finhakk rødløk og chili.
Finhakk urtene, og bland sammen med grønnsakene.
Finrasp sitronskallet og skvis saften av sitronen. Bland sammen med olivenolje og hvitvinseddik. Hell over grønnsakene og urtene.
Avkjøl bulguren noe før den blandes sammen med grønnsakene og urtene. Bland godt sammen.
Del granateplet i to og plukk ut frøene. Topp bulguren med granateplefrø.

Fetadressing

Kjør sammen fetaost, yoghurt, basilikum, pepper og paprikapulver i en blender eller foodprocessor.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit