svinekjøtt
Hjemmelaget leverpostei
Å lage din egen leverpostei er faktisk enklere enn du tror. Det er dessuten supert til julefrokosten, eller som en spiselig julegave.

1t 30min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
1 og en halvkgsvinelever
1kgmedisterdeig
10stkansjosfileter
1stkløk
4tssalt
1tssukker
2tsnykvernet pepper
1stkfersk chili
2tstimian (eller andre urter)
2sscognac
2dlhvetemel
tre fjerdedelerlfløte
5stkegg
Fremgangsmetode
Kvern lever sammen med medisterdeig, løk og ansjos.
Bland inn salt og så resten av ingrediensene.
Fyll i en smurt brødform og kok i vannbad i ca. 1 ½ time.
Den kan også bakes i ovn i vannbad på 130-140 °C i 1 til 1 ½ time – ca. 70 °C kjernetemperatur.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆