svinekjøtt
Ovnsbakte koteletter på grønnsaksseng
Saftige koteletter på en seng av ovnsbakte grønnsaker er deilig både til fest og hverdag. Lager du alt i én langpanne, blir det også mindre oppvask!

30min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1kgsvinekoteletter
800gpoteter
1stkrødløk
4feddhvitløk
1stkrød chili
en halvstksquash
en fjerdedelstksellerirot
2stkgulrot
16stkRosenkål
1stkrødt eple
12stksvisker
1stksitron
2stilkerfrisk salvie
en halvdlolivenolje (eller mer)
2sssmør (til steking)
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 180 grader og finn frem langpannen.
Kutt grønnsakene i staver, sitron, hvitløk og chili i skiver og eplene i båter.
Vend grønnsakene, sitron, epler og svisker i olivenolje og krydre med salt, pepper og fersk salvie. Sett langpanna inn i den varme ovnen i 15 minutter.
Salte og pepre kotelettene og brun dem så i smør, i ca to minutter på hver side til de har fått fin, gyllen stekeskorpe.
Kjenn på grønnsakene. De skal ha begynt å bli møre. Ta ut formen med grønnsakene og legg kotelettene på toppen. Sett tilbake i stekovnen og la dem steke med i 5 minutter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆