svinekjøtt
Soyaglasert ribbe med svisker
Vi har delt ribberestene i små biter og rullet dem i en glaze av soya, brunt sukker og aromatiske krydder. Slik får du nemlig en supergod munnfull til julebordet, perfekt som tapas!

20min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
400gstekt ribbe
1dlsoyasaus
en halvts7% eddik
5ssbrunt sukker
6feddhvitløk (knust)
1tsmalt ingefær
en halvtsmalt kanel
en fjerdedeltsmalt nellik
en fjerdedeltssort pepper
1håndfullsvisker
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 225 grader. Skjær bort svor og bein på ribba og del kjøttet i munnfullstore biter.
Varm opp soyasaus, sukker, hvitløk og krydder. La sausen småputre noen minutter.
Dypp ribbebitene i sausen og sett deretter i en ildfast form. Sett formen på rist i ovnen og stek til kjøttet er gjennomvarmt, ca. 20 minutter.
Stikk cocktailpinner gjennom ribbebitene og topp med svisker. Server med resten av sausen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆