svinekjøtt
Wok med svinekjøtt og peanøtter
Lurer du på hva du skal ha til middag? Prøv denne deilige woken med svinekjøtt, grønnsaker, peanøtter og en smakfull saus med kokosmelk!
![Wok med svinekjøtt og peanøtter i en blå og hvitmønstret skål, servert med aspargesbønner, paprika og fersk basilikum. En båt lime på siden.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/3FdI2aDmTtp6KmFPJHnXQy/71f90fe8eafde6fa39a3f1cf0f65a0ac/wok-med-hoisinsaus.jpg?preset=large&dpr=2&q=75)
15min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
2 og en halv dlkokosmelk
1 sssoyasaus
1 tsfiskesaus
1 sslimejuice
en halv ssbrunt sukker
2 og en halv dlsalte peanøtter
1 ssolje
400 gstrimlet svinekjøtt
3 feddhvitløk
300 gaspargesbønner
2 stkrød paprika
1 dæsjfrisk basilikum (til servering)
1 dæsjhoisinsaus (til servering)
Fremgangsmetode
Bland sammen kokosmelk, fiskesaus, soya, limesaft, sukker og peanøtter.
Varm olje i en wok og fres kjøttet et minutt.
Finsnitt hvitløken og fres med i 30 sekunder.
Hell over sausen og la småkoke et par minutter.
Del bønner og paprika i biter, rør inn i sausen og kok ytterligere et par minutter. Server med basilikum, hoisinsaus og ris.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆