svinekjøtt
Ytrefilet av svin med ovnsbakte småpoteter, grillet ananas og salat med fetaost
Ananas er godt på grillen, og den søte frukten passer utrolig godt til grillet svinefilet. Salaten topper vi med litt salt fetaost – en perfekt kombinasjon av søtt og salt.

30min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Ytrefilet av svin:
1 pkGrill Perfekt Ytrefilet av svin
olje til pensling
salt og pepper
frisk persille (til topping)
Bakte småpoteter:
600 gsmåpoteter
1 ssolivenolje
salt og pepper
Grillet ananas og tomater:
6 skiverfersk ananas
150 gsødmetomater
litt olje
Salat med fetaost:
1 pkruccola
100 gcherrytomater (delt i to)
100 gfetaost (smuldret)
1 ssolivenolje
1 tssitronsaft
salt og pepper
Fremgangsmetode
Ovnsbakte småpoteter
Forvarm ovnen til 220 °C. Vend potetene i olje, salt og pepper. Stek i 25–30 min. til de er gylne og møre. Eller grill dem i en aluminiumsform på grillen.
Grillet ananas og cherrytomater
Pensle ananasskiver og tomater med litt olje. Grill i 2–3 min.
Salat med fetaost
Bland sammen ruccola, tomater og feta. Vend inn olivenolje, sitronsaft, salt og pepper rett før servering.
Skjær ytrefileten i skiver og server med grillede grønnsaker, sommersalat og bakte poteter. Topp med frisk persille.
Grillet ytrefilet av svin
Pensle ytrefileten med olje og krydre med salt og pepper. Grill på middels høy varme i ca. 12–15 min, snu jevnlig. La hvile i 5 min. før oppskjæring.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆