vegansk
Falafel bowl med sitronstekte gulrøtter og myntepesto
Fargerik og smakfull falafel bowl med sitronstekte gulrøtter, bulgur og hjemmelaget myntepesto er en vegetarisk rett full av friske smaker og teksturer. Perfekt på Kjøttfri mandag, eller når du bare vil spise mer grønt!

30min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1pkCoop Falafel
2ssnøytral olje til steking
4porsjonerkokt bulgur
Sitronstekte gulrøtter:
4stkgulrøtter
2ssolivenolje
1sssitronsaft
en halvtssalt
en fjerdedeltspepper
Tomatsalat:
200gcherrytomater
en halvstkrødløk
en halvbuntfrisk persille
1ssolivenolje
1sssitronsaft
en halvtssalt
Myntepesto:
1buntfrisk mynte
1buntfrisk persille
1dlolivenolje
2sssitronsaft
50gsolsikkekjerner
1feddhvitløk
en halvtssalt
Fremgangsmetode
Sitronstekte gulrøtter
Forvarm ovnen til 220 °C varmluft.
Skrell gulrøttene og del i fire på langs. Vend med olje, sitronsaft, salt og pepper.
Fordel på et stekebrett med bakepapir, og stek i ca. 15 minutter til de er gylne og møre.
Tomatsalat
Del cherrytomatene i to, skrell og finhakk rødløk, og grovhakk persille.
Vend alt sammen med olivenolje, sitronsaft og salt.
Myntepesto
Skyll mynte og persille godt.
Ha urter, olivenolje, sitronsaft, solsikkekjerner, hvitløk og salt i en blender eller kjøkkenmaskin. Kjør til en jevn pesto.
Servering
Varm olje i en stekepanne på middels varme.
Stek falafelbitene til de er gjennomvarme og sprø på alle sider.
Fordel bulgur i boller. Topp med falafel, sitronstekte gulrøtter og tomatsalat. Hell over grønn myntepesto før servering.
Tips!
Falafelbowlen kan varieres med andre grønnsaker etter sesong. Prøv med lettsyltet agurk, rødbethummus og tahinisaus i tillegg til de andre grønnsakene.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆