vegansk
Falafel bowl med sitronstekte gulrøtter og myntepesto
Fargerik og smakfull falafel bowl med sitronstekte gulrøtter, bulgur og hjemmelaget myntepesto er en vegetarisk rett full av friske smaker og teksturer. Perfekt på Kjøttfri mandag, eller når du bare vil spise mer grønt!

30min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 pkCoop Falafel
2 ssnøytral olje til steking
4 porsjonerkokt bulgur
Sitronstekte gulrøtter:
4 stkgulrøtter
2 ssolivenolje
1 sssitronsaft
en halv tssalt
en fjerdedel tspepper
Tomatsalat:
200 gcherrytomater
en halv stkrødløk
en halv buntfrisk persille
1 ssolivenolje
1 sssitronsaft
en halv tssalt
Myntepesto:
1 buntfrisk mynte
1 buntfrisk persille
1 dlolivenolje
2 sssitronsaft
50 gsolsikkekjerner
1 feddhvitløk
en halv tssalt
Fremgangsmetode
Sitronstekte gulrøtter
Forvarm ovnen til 220 °C varmluft.
Skrell gulrøttene og del i fire på langs. Vend med olje, sitronsaft, salt og pepper.
Fordel på et stekebrett med bakepapir, og stek i ca. 15 minutter til de er gylne og møre.
Tomatsalat
Del cherrytomatene i to, skrell og finhakk rødløk, og grovhakk persille.
Vend alt sammen med olivenolje, sitronsaft og salt.
Myntepesto
Skyll mynte og persille godt.
Ha urter, olivenolje, sitronsaft, solsikkekjerner, hvitløk og salt i en blender eller kjøkkenmaskin. Kjør til en jevn pesto.
Servering
Varm olje i en stekepanne på middels varme.
Stek falafelbitene til de er gjennomvarme og sprø på alle sider.
Fordel bulgur i boller. Topp med falafel, sitronstekte gulrøtter og tomatsalat. Hell over grønn myntepesto før servering.
Tips!
Falafelbowlen kan varieres med andre grønnsaker etter sesong. Prøv med lettsyltet agurk, rødbethummus og tahinisaus i tillegg til de andre grønnsakene.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆