vegansk
Ovnsbakt vegansk julepostei
Denne juleposteien har sprø stekeskorpe og myk konsistens som vanlig leverpostei, men det er likevel en stor forskjell: Den er uten kjøtt, og knallsunn! Birgitte Magnussen har nemlig laget en genial oppskrift!

40min / 25min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
en halvstkgul løk (økologisk)
1feddhvitløk, finhakket (økologisk)
2bokserkidneybønner (økologiske)
2klypeallehånde
en halvklypenellik (malt)
en halvklypemalt ingefær
en halvtsspiskummin
1klypemalt muskat
1sshakket fersk timian
1tsnæringsgjær (kan sløyfes)
1dæsjsitronsaft
1klypesalt og pepper
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme.
Stek løk og hvitløk i litt i olje til det mykner.
Skyll bønnene godt hvis du bruker de fra boks. Ha alle ingrediensene i en foodprosessor eller bruk en stavmikser, og kjør til du har en grov masse. Smak til med salt og pepper og ha eventuelt i mer krydder om du vil.
Ha posteien over i en liten brødform eller en liten, smurt ildfast form.
Drypp over litt god olivenolje og bak posteien midt i ovnen i ca. 35–40 minutter. Den skal få en fin og gyllen stekeskorpe. Avkjøles i formen.
Oppbevar posteien i en tett boks i kjøleskapet. Den holder seg fint i minimum fire-fem dager.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆