vegansk
Søtpotetfalafel med guacamole
En favoritt på kjøkkenbordet hjemme hos Mari Hult! Hun står bak vegetarbloggen.no, som er Norges mest leste vegetarblogg.

30min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1bokshermetiske kikerter
1stksøtpoteter (mellomstor)
en halvstksjalottløk
2feddhvitløk
1tssalt
1tsspisskummen
en halvtspaprikapulver
en halvtschilipulver
en halvtsingefær
en halvtskanel
6sshvetemel
1dæsjolivenolje (til steking)
4stkpitabrød
10stktomater (små)
1håndfullsalat
Guacamole:
en halvstksjalottløk
1 og en halvfeddhvitløk
2stkavokado
1stklime
1klypesalt
Fremgangsmetode
Bruker du hermetiske kikerter heller du av laken og skyller kikertene. Forvarm stekeovnen til 220 grader.
Kle et stekebrett med bakepapir. Bakepapiret kan pensles med olje hvis du vil ha en ekstra sprø skorpe på falalfene, men dette er ikke nødvendig. Du kan også steke de i panne (da trenger du en del olje).
Skrell søtpotet, sjalottløk og hvitløk. Skjær søtpoteten i grove biter. Ha alt i en foodprocessor med kniver og kjør til det er grovhakket.
Ha over i en bolle, ha deretter sjalottløk, hvitløk, kikerter, salt, spisskummen, paprikapulver, chilipulver, ingefær og kanel i foodprocessoren. Kjør til kikertene er hakket godt opp.
Ha ette over i bollen med søtpotet og rør inn én og én spiseskje hvetemel til du har en relativt tørr deig som henger godt sammen.
Form boller av deigen, trykk de halvflate og fordel utover stekebrettet. Bak i 25-30 minutter, til falaflene er ganske stive i kantene. Du kan gjerne snu dem halvveis i steketiden.
Gjør klar tilbehøret mens de står i ovnen. Fyll pitabrødene med falafel, tilbehør og server!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆