vegetar
Grønnsaksform med mango og cashewnøtter
Denne grønnsaksformen er tilsatt eksotiske krydder og toppet med mango, cashewnøtter og masse koriander. En herlig hverdagsrett med smak av India.
25min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
en fjerdedel stksellerirot (skåret i terninger)
2 stkgulrøtter (skåret i terninger)
1 stkbrokkoli (skjær av bukettene og skrell stilken. Kutt stilken i terninger)
1 posesukkererter
1 stkrød paprika (skåret i skiver)
3 dlkremfløte
2 tskarripulver
2 tsgaram masala
2 ssmangochutney
1 feddfinhakket hvitløk
1 tssambal oelek
Dette trenger du som tilbehør:
1 nevecashewnøtter
3 dlbasmatiris
1 stkmoden mango (skåret i skiver)
1 pottefrisk koriander
Fremgangsmetode
Forkok sellerirot- og gulrotterninger i saltet vann til de er al dente (møre). Hell av vannet.
Bland grønnsakene og legg dem i en ildfast form.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Pisk kremfløten nesten stiv. Bland inn krydder, mango chutney, hvitløk og sambal oelek. Spre dette over grønnsakene.
Stek grønnsakformen i ovnen i 20 minutter.
Mens formen steker, rister du cashewnøttene i en panne til de er gylne.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Server grønnsaksformen med ristede cashewnøtter, mango, frisk koriander og ris.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆