vegetar
Grønnsakssuppe med rotgrønnsaker og urteknekkebrød
En varmende grønnsakssuppe er den perfekte middagen på en kjølig høstdag. Denne suppen benytter seg av alle høstens ferske rotgrønnsaker, og er proppfull av både næring og smak. Mettende er den også, spesielt med hjemmelaget knekkebrød med frø og urter!

1min / 30min forberedelsestid
Ingredienser
4 porsjoner
Rotgrønnsaksuppe:
2 stkgulrøtter
2 stkpersillerøtter
en halv stksellerirot
1 stkpastinakk
1 stkløk
2 feddhvitløk
2 ssolivenolje
1 lGrønnsakkraft
1 dlmatfløte
en halv tsmalt ingefær
salt
nykvernet pepper
Grønnsakschips:
Skall fra gulrot, persillerot og rødbete
1 tsolivenolje
salt
Urteknekkebrød:
1 dlsolsikkekjerner
en halv dlsesamfrø
en halv dllinfrø
1 dlhavregryn
2 dlvann
en halv tssalt
1 ssfinhakkede friske urter
Fremgangsmetode
Rotgrønnsaksuppe
Skjær grønnsakene i terninger.
Varm oljen i en stor gryte og surr løk og hvitløk mykt.
Tilsett rotgrønnsakene og fres i et par minutter.
Hell over kraft, kok opp og la det småkoke under lokk i ca. 30 min, til grønnsakene er møre.
Kjør suppen glatt med stavmikser eller i blender.
Rør inn fløte og smak til med ingefær, salt og pepper.
Grønnsakchips
Vend grønnsakskallet i olje og et lite dryss salt.
Spre dem utover et bakepapirkledd stekebrett.
Stek ved 180 °C i 10–15 min, til de er sprø og litt gylne. De er best samme dag, ellers blir de lett myke.
Urteknekkebrød
Bland alle ingrediensene og la det svelle i 10 min.
Bre massen tynt utover et bakepapirkledd stekebrett.
Stek midt i ovnen på 160 °C i ca. 50 min. Avkjøl og brekk i biter.
Servering
Øs suppen i skåler. Topp med crème fraîche, pistasjnøtter og grønnsakschips og server med knekkebrød ved siden av.
Tips
I stedet for hjemmelaget knekkebrød har Coop knekkebrød med urter og havsalt som passer veldig godt til!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆