vegansk
Hvit bønnepostei
Et ordentlig sunt alternativ til det vanlige pålegget, er vegetarianernes favoritt: bønnepostei. Bønner er skikkelig næringsrike, har lavt fettinnhold og er stappet med proteiner!

Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
2bokserhvite bønner
en halvstkgul løk (finhakket)
2feddhvitløk (finhakket)
en halvdlolivenolje
1sssitronsaft (smak til med mer om nødvendig)
1stilkfrisk rosmarin
1stilkfrisk timian
1tssalt og pepper (smak til)
1tsolje til steking
Fremgangsmetode
Varm litt olje i en panne, og surr hvitløken og løken på svak til middels varme. Sett til siden når de har blitt blanke og myke, og la bli romtemperert.
Skyll bønnene, og hell dem i en blender med løkblandingen. Kjør til en jevn blanding. Hell i litt og litt olje til posteien har ønsket konsistens.
Smak posteien til med sitronsaft, urter, salt og pepper.
Oppbevar posteien på lufttett beholder i kjøleskapet, så er den holdbar i litt over en uke.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆