vegetar
Ovnsbakte rotgrønnsaker med urtesmør og parmesan
Gjør det beste ut av sesongens rotgrønnsaker, og lag høstens vakreste tilbehør til lam, svinekjøtt eller kylling! Sprø gulrøtter, rødbeter og polkabeter, delikat pastinakk og kraftig sellerirot bakes i ovnen med et knallgodt hjemmelaget urtesmør, og et dryss parmesan – enkelt, fargesprakende og veldig godt!

55min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Grønnsaker:
2 stkgulrøtter
1 stkrødbete
1 stkgulbete
1 stkpolkabete
1 stkpastinakk
en halv stksellerirot
en halv stkkålrot
1 stkrødløk
2 ssolivenolje
1 klypesalt
1 klypenykvernet pepper
Urtesmør:
50 gsmeltet smør
1 stkfinhakket hvitløksfedd
1 ssfinhakket fersk timian
1 ssfinhakket fersk rosmarin
1 ssfinhakket bladpersille
en halv stkhakket rød chili
Topping:
50 gfinrevet parmesan
2 ssbrødsmuler
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 200 °C.
Skjær alle grønnsakene i tynne, jevne skiver, bruk gjerne mandolin.
Legg skivene stående tett sammen og i vekslende farger i en smurt ildfast form.
Drypp over olivenolje, og krydre med salt og pepper.
Ha alle ingrediensene til utesmøret i en beholder, og kjør det sammen med en stavmikser.
Fordel smøret over gratengen.
Dryss over revet parmesan og brødsmuler.
Dekk formen med aluminiumsfolie og bak i ovnen i 40 min.
Fjern folien og stek videre i ca. 15 min, til grønnsakene er møre og toppen er gyllen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆