vegetar
Ravioli med jordskokkrem
Imponer med hjemmelaget ravioli som du fyller med jordskokkrem – en herlig pastarett helt uten kjøtt.
10min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Deig:
60 gsmør
250 ghvetemel
1 tssalt
1 dlvarmt vann
Fyll:
400 gjordskokk (skrelt)
140 gmeierismør
200 gfløte
2 sssherryeddik
1 klypesalt
1 klypepepper
1 ssfinhakket timian
1 ssfinhakket persille
1 dæsjmaldonsalt
Fremgangsmetode
Smuldre smør, hvetemel og salt. Tilsett vann litt om gangen og elt til en litt fast deig. Del deigen i to og kjevle tynt ut.
Kutt jordskokken i terninger og stek den i stekepannen, tilsett smøret og la det steke 5 min. Ha over sherryeddik og fløte og la det koke til jordskokken er myk. Kjør til en glatt krem med stavmikser og smak til med salt og pepper.
Legg små klatter med jordskokkrem i regelmessig avstand på den ene deigen. Legg den andre deigen over og skjær ut firkantede ravioli. Kok dem i lettsaltet vann ca. 4 min og hold dem varme.
Smelt litt meierismør i en kjele, tilsett ravioliene, litt urter, maldonsalt og pepper.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆