vegetar
Ravioli med jordskokkrem
Imponer med hjemmelaget ravioli som du fyller med jordskokkrem – en herlig pastarett helt uten kjøtt.

10min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Deig:
60gsmør
250ghvetemel
1tssalt
1dlvarmt vann
Fyll:
400gjordskokk (skrelt)
140gmeierismør
200gfløte
2sssherryeddik
1klypesalt
1klypepepper
1ssfinhakket timian
1ssfinhakket persille
1dæsjmaldonsalt
Fremgangsmetode
Smuldre smør, hvetemel og salt. Tilsett vann litt om gangen og elt til en litt fast deig. Del deigen i to og kjevle tynt ut.
Kutt jordskokken i terninger og stek den i stekepannen, tilsett smøret og la det steke 5 min. Ha over sherryeddik og fløte og la det koke til jordskokken er myk. Kjør til en glatt krem med stavmikser og smak til med salt og pepper.
Legg små klatter med jordskokkrem i regelmessig avstand på den ene deigen. Legg den andre deigen over og skjær ut firkantede ravioli. Kok dem i lettsaltet vann ca. 4 min og hold dem varme.
Smelt litt meierismør i en kjele, tilsett ravioliene, litt urter, maldonsalt og pepper.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆