20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
3 dlbasmatiris
2 sskokosolje (økologisk, eller annen olje med nøytral smak)
1 stkgul løk (finhakket)
2 feddhvitløk (store, finhakket)
500 gsøtpotet (1 stor, 500-600 g, skrelt og delt i terninger)
1 ssrevet ingefær
2 ssgaram masala
2 begerhermetiske kikerter (350-400 g)
1 glasstomat passata (eller andre hermetiske tomater)
4 dlgrønnsakskraft
2 tsflytende honning (smak til)
100 gfersk spinat
en halv tssalt
1 håndfullfrisk koriander (finhakket)
2 sskokosflak (usukrede)
4 stklimebåter
Fremgangsmetode
Kok basmatiris som anvist på pakningen.
Varm opp olje i en stor gryte på medium sterk varme. Finhakket løk og hvitløk surres blank og mør under omrøring. Det tar 3-5 minutter.
Skrell søtpoteten og skjær i små terninger (1-1,5 cm).
Ha søtpotet, revet ingefær og garam masala i gryten og rør om et par minutter slik at aromaene får tid til å utvikle seg.
Tilsett kikerter, hermetiske tomater og grønnsakkraft, rør om og kok opp. Senk temperaturen og la gryteretten småkoke til bitene med søtpotet er møre, ca. 15-20 minutter. Smak til med flytende honning for å få dybde i sausen.
Ha i spinatbladene helt til slutt og rør om til bladene faller sammen. Smak til med salt om nødvendig og server med finhakket koriander, kokosflak og limebåter.
Tips! For en mer kremete konsistens og mer smak av kokos kan halvparten av grønnsakkraften erstattes med kokosmelk.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆