Til hovedinnhold
vegetar

Valnøttburger med blåmuggost

Her får du en skikkelig saftig og god vegetarburger, med masse umami, som slett ikke er vanskelig å lage! Burgeren serveres med blåmuggost, honning og pærer, med andre ord en skikkelig luksusburger nå i førjulstiden!

Valnøttburger med blåmuggost, honning og pærer, servert med ruccolamiks på liten mørkegrå tallerken. Burgeren står på juledekket bord sammen med en burger med blåmuggost og fikenmarmelade.

10min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Valnøttburgere:

200gvalnøtter

1stkgul løk, grovhakket

100gsjampignon (grovhakket)

en halvstkrød paprika (grovhakket)

30ggrønnkål (grovhakket)

1sssoyasaus

en halvtsmalt muskattnøtt

2dlhavregryn

1dlgriljermel

1ssgrønnsaksbuljong (pulver)

Til servering:

4stkhamburgerbrød

1stkpære

100gruccolasalat (eller annen salat)

200gblåmuggost

4tshonning

Fremgangsmetode

Valnøttburger

Rist valnøttene i en tørr, varm panne til de er gylne. Ha dem over i en kjøkkenmaskin.
Tilsett resten av ingrediensene og kjør til en jevn farse.
Form 4 burgere og stek dem gylne 4-5 minutter på hver side på middels varme.

Til servering

Varm burgerbrødene i ovnen på 200 °C i 2-3 minutter.
Skjær pæren i tynne skiver og skyll salaten.
Fordel pæreskivene på burgerbrødet. Topp med burger, blåmuggost, salat og honning.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit