kylling
Helstekt kylling med ovnsbakte rotgrønnsaker
Hel, ovnsstekt kylling er ekstra godt og saftig. Server med ovnsbakte grønnsaker, poteter og frisk tomatsalat.
![helstekt kylling i ildfast form med ovnsbakte rotgrønnsaker og en tomatsalat på siden](/assets/contentful/b26eki8n3vte/45yqkCwtr733nckJkLAEm9/c11deec524c9e8eda549751e9fc96005/775x465-billigmiddag-artikkelbilde-uke-49-50-kylling.png?preset=medium&dpr=2&q=75)
40min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 stkgårdsklekket kylling fra Den Stolte Hane
1 pkÄnglamark rotmiks
400 gpoteter
4 stktomater
1 stkrødløk
1 pkruccola
1 ssfersk timian
1 dæsjolivenolje
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 180 °C.
Gni kyllingen med salt, pepper og olivenolje og legg den på et stekebrett med bakepapir.
Skrell og skjær rotgrønnsaker og poteter i store biter.
Ha på salt, pepper, olivenolje og hakket timian.
Når kyllingen har stekt i 10 minutter, legger du grønnsakene på det samme stekebrettet. Stek alt videre til kyllingen er ferdig, ca. 35-40 minutter til.
Ta kyllingen ut og la den hvile i 10-15 minutter. Sjekk om grønnsakene er ferdige.
Skjær tomater og løk i små terninger. Ha tomater, løk og ruccola i en bolle. Smak til med salt og pepper.
Litt extra
Saften av ½ sitron og frisk basilikum i tomatsalaten.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆