kylling
Fajitas kan faktisk konkurrere med taco!
Prøv en ny tex-mex-klassiker! Så kan vi heller snakkes etterpå om hva som er best ...
![Kylling, paprika, løk og andre grønnsaker sammen med guacamole og yoghurt på tortilla.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/5oWR9lzHbZy1ubP84SRMyt/566ea2146d353fd9dc7a585dcbc21861/fajitas-med-kylling-og-paprika.jpg?preset=medium&dpr=2&q=75)
20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
450 gkyllingfilet (i tynne strimler)
8 stktortillas
guacamole (valgfritt)
tomatsalsa (valgfritt)
naturell yoghurt (valgfritt)
Marinade:
2 ssolivenolje
1 feddhvitløk
en halv pottekoriander (eller persille)
1 tstørket oregano
en halv tschilipulver
en halv tssalt
en fjerdedel tskummin
1 stklime
Grønnsaker:
1 ssolivenolje
1 stkrød paprika
1 stkgul paprika
en halv stkløk
Fremgangsmetode
Del kyllingfiletene i tynne strimler.
Bland sammen alle ingrediensene til marinaden (bortsett fra lime) og ha i kyllingbitene. Bland godt og sett til side.
Del paprikaene i tynne strimler. Skrell løken og del den i tynne skiver.
Varm opp 1 ss olje i ei stor stekepanne og stek løk og paprika i 4-5 minutter. Ha over i en bolle.
Ha i kyllingblandingen og la den surre til kyllingen er gjennomstekt. Tilsett paprika- og løkblandingen sammen med saften fra ½ lime.
La det surre sammen i 1-2 minutter og server sammen med varme tortillas, «båt-tortillas» eller i salatblader. Del resten av limen i båter og bruk til servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆