kylling
Saftig kyllingsalat med grillet kylling
Gjør sommermaten enkel for deg selv – kjøp en grillet kylling, og prøv denne friske sommersalaten med deilig urtedressing!
![Fargerik kyllingsalat med grillet kylling, paprika, agurk, kidneybønner, reddik og ruccola. Servert på sjøgrønt fat, på trefjøl, med ferske råvarer rundt.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/2otyiowTNCjT1jSwBNfp55/7e6e6b7dc4e907439b04e0453deb3ae4/grillet-kylling-kyllingsalat-med-notter.jpg?preset=medium&dpr=2&q=75)
10min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 stkhjertesalat (strimlet)
1 pkruccolasalat
1 stkagurk (i biter)
1 stkgul paprika (i biter)
1 buntreddiker (delt i to)
1 bokskidneybønner
1 stkhel grillet kylling
100 gnøtter (fks. valnøtter, hasselnøtter, pekannøtter, ristet)
Urtedressing:
2 dllettrømme
en halv dlmajones
2 feddhvitløk (presset)
1 ssfersk koriander (finhakket)
1 ssfrisk gressløk (finhakket)
1 tsrevet limeskall (ca. 1 lime)
en halv tsgrovt flaksalt
en fjerdedel tspepper
Fremgangsmetode
Urtedressing
Rør sammen lettrømme, majones, presset hvitløk og finhakkede urter.
Smak til dressingen med revet limeskall, flaksalt og nykvernet pepper. Dressingen kan oppbevares 2-3 dager i kjøleskapet.
Kyllingsalat
Rens, skyll og tørk grønnsakene godt. Del opp i passe store biter og ha i en stor salatbolle.
Skyll kidneybønnene og la de renne godt av seg. Bland sammen med resten av salaten.
Riv eller skjær kyllingen i store biter og ha over i salatbollen. Velg selv om du vil beholde skinnet på eller ikke.
Rist nøttene i en tørr stekepanne på sterk varme i noen minutter. Når du kjenner den gode aromaen fra nøttene og de begynner å svette litt og få farge, er de klare. Avkjøl.
Server kyllingsalaten med ristede nøtter, urtedressing og godt brød.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆