Til hovedinnhold
kylling

Sommerlig kyllingsalat

Kyllingsalat er en klassiker i sommervarmen. Griller du kyllingen, løfter du fort kyllingsalaten til nye høyder.

Kyllingsalat med urtedressing, servert i en rosa dyp tallerken

15min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Kyllingsalat - Dette trenger du:

4stkkyllingfileter

1pkruccola

1stkhjertesalat

2stkavokadoer

en halvstkrødløk

4stkreddiker

8stkjordbær

en halvglassfetaost i biter

Urtedressing til kyllingsalaten:

1feddhvitløk

2ssfersk mynte

2ssfersk basilikum

1 og en halvdlgresk yoghurt

Saften av 1/2 sitron

3ssExtra virgin olivenolje

salt og pepper

Fremgangsmetode

Lag urtedressing: finhakk urter og hvitløk. Tilsett yoghurt, sitronsaft og olje. Smak til med salt og pepper.
Grill kyllingfiletene på høy direkte varme i 2 minutter på hver side. Legg de så på indirekte varme med et steketermometer. Grill kyllingen til den får en kjernetemperatur på 68 grader – ca. 10 minutter. La den hvile i 10 minutter før servering.
Skjær avokado, rødløk, reddiker og jordbær i skiver, og riv hjertesalat i biter. Bland med ruccola og fetaost i en stor bolle. Skjær opp kyllingen og server med dressing til.

Tips:

Grill-dilla? I denne oppskriften kan du til og med grille hjertesalaten. Del den i to, gni snittflatene inn med olje, dryss på salt og pepper, og grill på direkte varme til du får en fin, brent crunch.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit